Η Λαμπρή Πανήγυρη του Αγίου Ισίδωρου στη Χίο

Η Λαμπρή Πανήγυρη του Αγίου Ισίδωρου στη Χίο


Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 πανηγύρισε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ισιδώρου του Χίου στην περιοχή Τάλαρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος τέλεσε πανηγυρικά τη Θεία Λειτουργία της 5ης Κυριακής του Πάσχα και μαζί του συλλειτούργησαν ο Γενικός Βικάριος τη Καθολικής Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου και εφημέριος Μυκόνου και Σάμου, π. Ριχάρδος Ταρασκεβιτς και ο εφημέριος Χίου και Λέσβου, π. Λέων Κισκίνης.

Το ιστορικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ισιδώρου και οι βοηθητικοί χώροι ήταν γεμάτοι από ευλαβείς του Αγίου, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον άγιο Προστάτη της τοπικής μας Εκκλησίας της Χίου, αλλά και όλου τη νησιού και να του ζητήσουν με τις ικεσίες του δύναμη από το Θεό  για τις ψυχές, ώστε υπερασπίζονται την πίστη τους.

Το Παρεκκλήσιο του Αγίου, κατά την ετήσια πανήγυρη συγκεντρώνει πολλούς ευλαβείς καθολικούς και ορθοδόξους οι οποίοι πάνω από κάθε δογματική διάκριση θέτουν την κοινή τους ευλάβεια προς τον Άγιο Προστάτη της Χίου, ο οποίος άφησε στο νησί δύο πολύτιμα δώρα. Την μαρτυρία της πίστης στους χριστιανούς και τη μαστίχα στους γεωργούς. 

Απών από τη φετινή πανήγυρη δυστυχώς, ο ανθρώπινος άγγελος φύλακας του Ναού, η κυρία Αγγέλα, η οποία και φρόντιζε   το Ναό για πολλά χρόνια. Η απουσία της ήταν αισθητή, διότι αναγκάστηκε να παραμείνει στο σπίτι της, λόγω μεγάλης ηλικίας (102 ετών) και μικρού ατυχήματος που την καθήλωσε στο κρεβάτι.

Δεν παραλείψαμε όμως να ζητήσουμε και για εκείνη, αυτό που κάθε χρόνο μας ευχόταν: « Ο Ισίδωρος να σας σιδερώνει».

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος και οι δύο ιερείς επισκέφθηκαν την κυρία Αγγέλα, η οποία και τους υποδέχθηκε κατασυγκινημένη.

Ευχαριστούμε το ζηλωτή εφημέριο π. Λέοντα, ο οποίος μαζί με το δραστήριο ενοριακό συμβούλιο του Καθεδρικού μας Ναού στη Χίο, επιτελούν σημαντικό ποιμαντικό έργο.

Φέτος, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, η πανήγυρη τελέστηκε μία ημέρα πριν, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο νησί της Τήνου πριν την έναρξη της προγραμματισμένης απεργίας η οποία δεν ξέρουμε και πόσο θα διαρκέσει.

Δεν ξέρω αν οι απεργίες, εκτός από το να ταλαιπωρούν το λαό, πετυχαίνουν και την ικανοποίηση των αιτημάτων εκείνων που τις κηρύσσουν. Αν όμως πράγματι πετυχαίνουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ας τις συνεχίσουν! Αν όχι, ας διαλέξουν κάποια άλλη μορφή διαμαρτυρίας που να μην ταλαιπωρείται ο αθώος λαός!

[module-734]

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου