ΑΓΙΑ ΕΔΡΑ : Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

1

ΑΓΙΑ ΕΔΡΑ : Η  ΒΟΗΘΕΙΑ  ΠΡΟΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που και η ίδια αντιμετωπίζει, λόγω της πολύμηνης απαγόρευσης κυκλοφορίας και της μείωσης των εσόδων της, η Αγία Έδρα προσπαθεί να στηρίξει τις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη που έχουν πληγεί από την πανδημία. Στα πλαίσια αυτά αναφέρουμε τα πιο πρόσφατα νέα, που αφορούν τη Λατινική Αμερική.
1. Μέσω του Υπεύθυνου Φιλανθρωπίας του Πάπα, καρδιναλίου Κ.Krajewski και με τη συνδρομή της ιταλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Hope Onlus, στάλθηκαν στη Βραζιλία, αρχές Αυγούστου, 19 συσκευές αναπνοής για εντατικές κλινικές και 4 φορητές συσκευές για ηχογραφήματα μάρκας “ Fuji”. ‘ Όλα τα μηχανήματα, μέσω της Νουντσιατούρας στη χώρα, διατέθηκαν σε απομακρυσμένα νοσοκομεία, μαζί με αναγκαίο υλικό όπως μάσκες, υγρό σαπούνι. Η χώρα του Προέδρου Μπολσονάρου έχει ήδη μετρήσει 107.000 νεκρούς και άνω των 3,3 εκατ, ασθενών…
2. Σε διαδικτυακή σύσκεψη καθολικών φιλανθρωπικών θεσμών, υπό την προεδρία του Καρδιναλίου P.Turkson, o οποίος έχει ορισθεί, απ` τον Πάπα Φραγκίσκο, ως Επικεφαλής της Επιτροπής Covid-19 της Αγίας Έδρας, έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του “ Ποντιφικού Ιδρύματος Populorum Progressio για τη Λατινική Αμερική ”, της Επιτροπής της Ιταλικής Ιεραρχίας για τις ανθρωπιστικές επεμβάσεις στον Τρίτο Κόσμο, του αμερικανικού οργανισμού “Cross Catholic Outreach ” και του ισπανικού Ιδρύματος “ Manos Unidos¨”, αποφασίσθηκε η άμεση χρηματοδότηση 168 προγραμμάτων κοινωνικής ανάπτυξης σε 23 χώρες της περιοχής, που έχουν πληγεί από την πανδημία.
Το Ίδρυμα Populorum Progressio ιδρύθηκε από τον Πάπα Ιωάννη – Παύλο Β` το 1992, στα 500 χρόνια από την “ανακάλυψη” της Αμερικής, με σκοπό την ολοκληρωμένη ανθρώπινη ανάπτυξη των κοινοτήτων των αγροτών ( campesinos ), των Ινδιάνων και των Αφροαμερικανών.

Πληροφορίες και φωτογραφία ιατρικού υλικού από Vatican News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου