Άφιξη του Πάπα στην Αίγυπτο

Άφιξη του Πάπα στην Αίγυπτο


Πριν από τις δύο το μεσημέρι χθες Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 προσγειώθηκε  στο Κάιρο το Airbus 321 της Alitalia με επιβάτη τον Πάπα Φραγκίσκο. Το κλίμα στην Αιγυπτιακή Πρωτεύουσα ήταν ήπιο και ο ουρανός γαλανός. Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν τον Άγιο Πατέρα εκτός από τον  Πατριάρχη της Κοπτικής Καθολικής  Εκκλησίας Abramo Isacco Sidrak και ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου Sherif Ismail.

Στη διάρκεια του ταξιδιού, ο Πάπας Φραγκίσκος  χαιρέτησε τους δημοσιογράφους  που ταξίδεψαν μαζί το, υπογραμμίζοντας  ότι αυτό το ταξίδι «έχει μία ιδιαίτερη προοπτική». Συνηθισμένα τα τηλεγραφήματα  προς τους Προέδρους των Χωρών πάνω από τις οποίες πέταξε το αεροπλάνο. Στο Πρόεδρο του Κράτους της Ιταλίας  Sergio Mattarella, ο Ποντίφικας έγραψε ότι πηγαίνει στην Αίγυπτο  ως: «αγγελιαφόρος της ειρήνης για να συναντήσει  την κοινότητα των Καθολικών  και τους πιστούς άλλων θρησκειών».

Ο  Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattahal-Sisi δέχτηκε τον Πάπα στο Προεδρικό Μέγαρο της  Heliopolis. Ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου  αυτής της επίσκεψης στην Αίγυπτο. Στον πρόεδρο ο Πάπας δώρισε ένα μετάλλιο  πάνω στο οποίο ήταν χαραγμένη η φυγή στην Αίγυπτο της Αγίας Οικογενείας. Το έργο είναι της καλλιτέχνιδας Daniela Longo εμπνευσμένη από μία κοπτική εικόνα που φιλοτέχνησε η μοναχή  Maria Carla, των Μικρών Αδελφών του Ιησού.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ωράριο Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 9–10 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (5η Ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου