Άφιξη του Πάπα στην Αίγυπτο

Άφιξη του Πάπα στην Αίγυπτο


Πριν από τις δύο το μεσημέρι χθες Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 προσγειώθηκε  στο Κάιρο το Airbus 321 της Alitalia με επιβάτη τον Πάπα Φραγκίσκο. Το κλίμα στην Αιγυπτιακή Πρωτεύουσα ήταν ήπιο και ο ουρανός γαλανός. Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν τον Άγιο Πατέρα εκτός από τον  Πατριάρχη της Κοπτικής Καθολικής  Εκκλησίας Abramo Isacco Sidrak και ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου Sherif Ismail.

Στη διάρκεια του ταξιδιού, ο Πάπας Φραγκίσκος  χαιρέτησε τους δημοσιογράφους  που ταξίδεψαν μαζί το, υπογραμμίζοντας  ότι αυτό το ταξίδι «έχει μία ιδιαίτερη προοπτική». Συνηθισμένα τα τηλεγραφήματα  προς τους Προέδρους των Χωρών πάνω από τις οποίες πέταξε το αεροπλάνο. Στο Πρόεδρο του Κράτους της Ιταλίας  Sergio Mattarella, ο Ποντίφικας έγραψε ότι πηγαίνει στην Αίγυπτο  ως: «αγγελιαφόρος της ειρήνης για να συναντήσει  την κοινότητα των Καθολικών  και τους πιστούς άλλων θρησκειών».

Ο  Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattahal-Sisi δέχτηκε τον Πάπα στο Προεδρικό Μέγαρο της  Heliopolis. Ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου  αυτής της επίσκεψης στην Αίγυπτο. Στον πρόεδρο ο Πάπας δώρισε ένα μετάλλιο  πάνω στο οποίο ήταν χαραγμένη η φυγή στην Αίγυπτο της Αγίας Οικογενείας. Το έργο είναι της καλλιτέχνιδας Daniela Longo εμπνευσμένη από μία κοπτική εικόνα που φιλοτέχνησε η μοναχή  Maria Carla, των Μικρών Αδελφών του Ιησού.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 2–3.12.2023

  Οικισμός Ενορία  2-3 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου