28 ΜΑΡΤΙΟΥ μνήμη του Αγίου Κόνωνος, Αββά

Ο Άγιος Κόνωνας γεννήθηκε στη Μεσίνα το 1139. Ο πατέρας του ονομαζόταν Ανσέλμος και ήταν νορμανδός κόμης διοικητής της πόλεως.

Νεαρός ακόμη άφησε πίσω το πατρικό σπίτι και τα πλούτη της οικογένειάς του και εισήχθη στη κοντινή μονή του Αγίου Βασιλείου. Μετατέθηκε όμως στο μοναστήρι του Φραγκαλά όπου προετοιμάστηκε για την ιεροσύνη από τον άγιο Σιλβέστρο da Troina και τον άγιο Λαυρέντιο da Frazzanò.

Μετά τη χειροτονία του αισθανόταν έντονή την επιθυμία να ακολουθήσει τον ασκητικό βίο και να γίνει ερημίτης μοναχός. Τότε, με άδεια των ανωτέρων του αποσύρθηκε σε μια σπηλιά.

Πολύ σύντομα η φήμη του ξεπέρασε τα όρια της περιφέρειας αφού ήταν υπόδειγμα αγιότητας.

Κάποια στιγμή κλήθηκε από τους ανωτέρους να επανέλθει στο μοναστήρι. Εκεί οι συνάδελφοί του τον εξέλεξαν ηγούμενο.

Έπειτα από ένα προσκύνημα στους Αγίους Τόπους αποφάσισε να διαθέσει την πατρική του περιουσία στους φτωχούς και να επανέλθει στην αγαπημένη του σπηλιά του ερημίτη.

Όταν η πόλη μαστιζόταν από μια μολυσματική ασθένεια οι κάτοικοι απευθύνθηκαν σε εκείνον. Με θαυματουργικό τρόπο η πανδημία έπαψε. Πέθανε σε ηλικία 97 ετών, στις 28 Μαρτίου 1236, ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής. Αγιοποιήθηκε το έτος 1630.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 32ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 15 Νοεμβρίου 2025                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου

33η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ΄

33η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ιερ 29, 11. 12. 14) Εγώ έχω σκέψεις ειρήνης και όχι θλίψεως, λέει