Ο Πάπας ευλογεί ιεραπόστολο 97 ετών

Ο Πάπας ευλογεί ιεραπόστολο 97 ετών

«Η μοναδική μου δύναμη είναι ο Κύριος». Αυτά είναι τα λόγια της αδ. Giannantonia Comencini, 97 ετών, η οποία εργάστηκε για εβδομήντα χρόνια ως ιεραπόστολος στην Ερυθραία. Η μοναχή συναντήθηκε χθες το πρωί, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Santa Marta. Όπως ανέφερε η εφημερίδα «L’Osservatore Romano» στη σημερινή έκδοσή της, 25 Οκτωβρίου, η μοναχή ζήτησε και έλαβε την ευλογία του Αγίου Πατέρα.

Η ζωντανή, ηλικιωμένη μοναχή του τάγματος των Comboni, η οποία έχει ήδη κλείσει την πτήση για να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας, την Ασμάρα, όπου θα συνεχίσει το αποστολικό έργο της με τους αρρώστους, τους ηλικιωμένους και τους νέους, κατάγεται από το Costermano sul Garda, της Βερόνα.

«Του φίλησα το χέρι και του είπα: “Ευλογήστε με και ζητήστε από τον Κύριο να τον αγαπώ αθεράπευτα”, διηγήθηκε η μοναχή στην εφημερίδα του Βατικανού. Στην Ερυθραία, η αδ. Giannantonia είναι δασκάλα, κατηχήτρια και «ο άνθρωπος για όλα» στον καθεδρικό ναό της Ασμάρα.

Σηκώνεται κάθε πρωί στις 4:30 για να προετοιμάσει την εκκλησία και να μεταφέρει τη θεία κοινωνία στους ασθενείς. Την Κυριακή πάλι, παίρνει το λεωφορείο για να μεταβεί στο γηροκομείο όπου φροντίζει ασθενείς που ανήκουν σε διάφορα χριστιανικά δόγματα και θρησκείες. «Είμαι για όλους», δηλώνει η αδ. Giannantonia. (pdm)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου