9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΙΒΟΡΙΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΙΒΟΡΙΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Γεννήθηκε στις αρχές του 4ου αιώνα και αποτελεί τον τέταρτο επίσκοπο του Λε Μαν στη Γαλλία. Είναι αδύνατον όμως να αποσαφηνιστεί η χρονική στιγμή της 49χρονης ποιμαντορίας του.

Ο άγιος Λιβόριος προστατεύει από τις ασθένειες των νεφρών καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάποτε είχε θεραπεύσει με θαυματουργικό τρόπο έναν νεφροπαθή.

Στην προσπάθειά του να προάγει την ιεραποστολή και τον ευαγγελισμό του λαού έκτισε πέριξ της πόλεως πολλές Εκκλησίες ενώ προέβη στη χειροτονία 217 ιερέων και 187 διακόνων ώστε να κηρύττουν το Ευαγγέλιο και να χορηγούν τα Ιερά Μυστήρια.

Το 836 ο επίσκοπος του Πάντερμπορν ζήτησε από το Λε Μαν απότμημα των λειψάνων του αγίου. Κατά τη μεταφορά των οστών πολλά θαυματουργικά σημεία παρουσιάζονταν από όπου περνούσε η λιτανεία.

(π.Γ.Π.) 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου