73 χρόνια στην υπηρεσία των παιδιών της Ινδίας!

73 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ!

Ινδ_2.jpg
Μια ακόμα καθολική μοναχή που έδωσε όλη τη ζωή της για το πλησίον
(τα παιδιά μιας άλλης χώρας) που αξίζει να γνωρίσουμε

Η ιταλίδα αδ. Giovanna Saveria Alberoni, γνωστή σε όλους ως “αδελφή Giovanna“, πρώην Γενική Ηγουμένη των “Ουρσουλινών της Αμιάντου Μαρίας ” γεννήθηκε το 1926 στο San Giorgio Piacentino, σπούδασε παιδαγωγικά και έφθασε στην Ινδία το 1948, ούσα ακόμα στο δοκίμιο του Τάγματος.
Σπούδασε ιατρική και άρχισε να εργάζεται σε μονάδες νεογνών σε διάφορες πόλεις (Karipur, Cαlicut, Vaiythin, Mumbai).
“Η άσκηση της ιατρικής δεν είναι δυνατή χωρίς συμπόνια για τον άνθρωπο. Ότι κάνω είναι από αγάπη στον Κύριο” συνήθιζε να λέει. Το 1978 κατάφερε, με δωρεές από Ιταλία και Ινδία, να μετατρέψει ένα Κέντρο Υγείας, το Holy Family of Bandra σε ιεραποστολικό Νοσοκομείο 260 κλινών, όπου γίνονται διαγνώσεις και προληπτικές εξετάσεις και παρέχονται πρώτες βοήθειες, χωρίς διακρίσεις κάστας, πιστεύω ή θρησκείας.
Πλέον θεωρείται απ΄τα καλύτερα νοσηλευτικά Ιδρύματα της Ινδίας. Όλη της τη ζωή ήταν δίπλα σε γυναίκες που είχαν προβλήματα εγκυμοσύνης ή είχαν γεννήσει πρόωρα για να τις βοηθήσει, Θυμόταν τη μητέρα της, έγκυο στην ίδια, να της έχει πει ότι ήταν δύσκολη εγκυμοσύνη και είχε ζητήσει από το Θεό να αποκτήσει γιο, για να γίνει ιερέας! Τελικά την κόρη που απόκτησε την πρόσφερε πράγματι στο Θεό για αντίστοιχο έργο!
Η μοναχή ήταν επίσης εκπρόσωπος της οργάνωσης Heron, με δράση σε Ινδία, Βραζιλία και Αφρική, με σκοπό την παροχή βοήθειας σε παιδιά για να καταφέρουν να σπουδάσουν. Έχουν ήδη βοηθηθεί πάνω από 3500 παιδιά, αρκετά απ΄τα οποία έλαβαν εκπαίδευση ως νοσηλευτές.
Έλαβε, το 2012, το “βραβείο Νόμπελ για τις Ιεραποστολές”, σημαντικό βραβείο που απονέμεται στην ιταλική πόλη Μπρέσια, και “έφυγε” στα 94 χρόνια της, 17-1-2021, αφήνοντας την ανάμνηση ενός εκπληκτικού ανθρώπου σε όσους την γνώρισαν. 

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου