31 Μαρτίου Μνήμη Αγίου Γκουίντου, Ηγουμένου

31 Μαρτίου Μνήμη Αγίου Γκουίντου, Ηγουμένου

α_γκουιντος.JPG

Γεννήθηκε στη Ραβέννα κατά το δεύτερο μισό του 10ου αιώνα.
Από νεαρή ηλικία αφοσιώθηκε στις σπουδές του ενώ ζούσε στις ανέσεις της οικογενειακής στέγης. Η ζωή του άλλαξε όταν αποφάσισε να δωρίσει τα πλούσια ενδύματά του στους φτωχούς και να καλυφθεί ο ίδιος με ράσο.
Σε ένα προσκύνημα που πραγματοποίησε στη Ρώμη δέχτηκε τη Μοναχική κουρά και από εκεί αναχώρησε για τους Αγίους Τόπους. Όταν επέστρεψε στη Ραβέννα έζησε σαν ερημίτης Μοναχός υπό την καθοδήγηση του Μοναχού Μαρτίνου, Ηγουμένου της Πομπόζα, τον οποίο διαδέχτηκε το 998. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η Μονή γνώρισε μια περίοδο άνθισης και ο αριθμός των Μοναχών πολλαπλασιαστικέ.
Είχε συνεχή συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο Γεβεάρδο για την προώθηση της εκκλησιαστικής μεταρρύθμισης, υποστήριξε της νέες θεωρίες αναφορικά με τη λειτουργική μουσική ενώ μεταξύ των Μοναχών του, ήταν ο Guido d’ Arezzo, ο εφευρέτης του πενταγράμμου.
Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Αυτοκράτορα Ερρίκου Γ’ αναχώρησε για την Πιατσένζα, δεν κατόρθωσε όμως να φτάσει καθώς πέθανε καθοδόν στις 13 Μαρτίου 1046.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου