Πως να αποκτήσω πλήρη λυσίποινα τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πως να αποκτήσω πλήρη λυσίποινα τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΠΩΣ_ΝΑ_ΑΠΟΚΤΗΣΩ_ΠΛΗΡΗ_ΛΥΣΙΠΟΙΝΑ.jpg

Πλήρη λυσίποινα δύναται να χορηγηθούν με τη χάρη του Ιησού Χριστού, τις αξιομισθίες της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας και όλων των Αγίων για την άρση της πρόσκαιρης τιμωρίας, επιτιμίου, της αμαρτίας. Αφορούν τα ήδη συγχωρημένα αμαρτήματα και καθαρίζουν την ψυχή σαν το άτομο να είχε μόλις βαπτιστεί.
Πλήρη λυσίποινα μπορούν να αποκτηθούν και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας για το ίδιο άτομο ή για έναν νεκρό αδελφό, εάν εκτελούνται πιστά τα ακόλουθα έργα που έχει καθορίσει η Αγία Εκκλησία.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

1.Κατά τη διάρκεια της επίσημης λιτάνευσης και προσκύνησης του Παναχράντου Μυστηρίου που ακολουθεί τη Θεία Λειτουργία του Μυστικού Δείπνου του Κυρίου, απαγγέλλεται ή ψάλλεται ο Ευχαριστιακός ύμνος «Tantum Ergo».

2.Μισάωρη προσκύνηση του Παναχράντου Μυστηρίου.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

1. Προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού κατά την επίσημη Ακολουθία των Παθών του Κυρίου.

2. Συμμετοχή στην Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

1. Απαγγελία μαζί με τουλάχιστο δύο άτομα ακόμη του Αγίου Ροδαρίου.

2. Συμμετοχή στην Πασχαλινή Αγρυπνία και ανανέωση των υποσχέσεων του βαπτίσματος, όπως προβλέπει το τυπικό για εκείνη τη νύκτα.

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου