2η Τρίτη – Ο Άγιος Αντώνιος, πρότυπο ελπίδας  

2η Tρίτη του Aγίου Aντωνίου
Ο Άγιος Αντώνιος, πρότυπο ελπίδας

 α_αντωνιος_φή.JPG

Η ελπίδα είναι μια υπερφυσική αρετή σύμφωνα με την οποία περιμένουμε την αιώνια ζωή από τον Θεό και τις χάρες που είναι απαραίτητες για την επίτευξή της.
Η ελπίδα είναι το πρώτο βλαστάρι της πίστης.
Ο Άγιος Αντώνιος αναπαύτηκε, όπως στη μήτρα της μητέρας του, στην αγκαλιά της χριστιανικής ελπίδας. Ακόμα όταν ήταν νεαρός, παραιτήθηκε από τις ανέσεις, τα πλούτη της οικογένειας του, τη χαρά και τις απολαύσεις που του πρόσφερε ο κόσμος, για τα μελλοντικά αγαθά που υπόσχετε η χριστιανική ελπίδα, καταφεύγοντας πρώτα στους Αυγουστίνους και μετά ανάμεσα στα παιδιά του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.
Ποιά είναι η ελπίδα μας; Τι κάνουμε για την αγάπη του Θεού και για τον Παράδεισο; Εάν ο Θεός μας ζητούσε τώρα να λογοδοτήσουμε για τα αγαθά που μας δόθηκαν ώστε να τα κάνουμε να καρποφορήσουν για τη βασιλεία των ουρανών (όπως έκανε και με τους υπηρέτες του πλούσιου του Ευαγγελίου με τα τάλαντα), θα λαμβάναμε τον έπαινο ή την επίπληξη και την τιμωρία που επιβλήθηκε στον υπηρέτη που έκρυψε το τάλαντο;

EΝΑ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

Ένας κληρικός από την Ανγκουίλαρα, που ονομάζονταν Guidotto, βρέθηκε μια μέρα στο παλάτι του Επισκόπου της Πάδοβας, γέλασε με τους μάρτυρες που κατέθεσαν για τα θαύματα του Αγίου Αντωνίου. Την επόμενη νύχτα αισθάνθηκε έναν πόνο τόσο ισχυρό σε όλο του το σώμα που νόμιζε ότι θα πεθάνει. Απελπισμένος, ζητώντας το έλεος του Αγίου, παρακάλεσε τη μητέρα του να προσευχηθεί για την ανάρρωσή του. Μετά από την προσευχή, ο πόνος εξαφανίστηκε αμέσως και ανάρρωσε τελείως.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Ω αγαπητέ  Άγιε Αντώνιε, ο οποίος πάντα δόξαζες τον Κύριο και έκανες και τους άλλους να τον δοξάζουν με την αθωότητα της ζωής σου, την φιλανθρωπία σου και την φήμη των άπειρων θαυμάτων σου, που με την μεσιτεία σου έχει κάνει ο Θεός, άπλωσε την προστασία σου πάνω μου.

Πόσες σκέψεις, επιθυμίες, αποπλανήσεις του κόσμου και του διαβόλου προσπαθούν να με απομακρύνουν από τον Θεό! Και τι θα γινόμουν χωρίς τον Θεό;

Μάλλον ένας φτωχός στην πιο άθλια δυστυχία, ένας τυφλός που ψάχνει στις σκιές του αιώνιου θανάτου!
Αλλά θέλω να ζήσω με τον Θεό, να είμαι πάντα ενωμένος μαζί του που είναι ο πλούτος μου και το υπέρτατο καλό μου.

Γι’ αυτό σε παρακαλώ ταπεινά και εμπιστευτικά, κάνε αγαπητέ Άγιε, να είμαι άγιος στις σκέψεις, στη ζωή και στα έργα μου όπως ήσουν εσύ.
Βοήθησέ με να λάβω από τον Κύριο πίστη ζωντανή, συγχώρεση όλων των αμαρτιών μου και αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο μου έτσι ώστε να αξιωθώ να έρθω από αυτήν εδώ την εξορία στην αιώνια ειρήνη του ουρανού. Αμήν!!!.

3 Πάτερ ημών, 3 Χαίρε Μαρία, 3 Δόξα Πατρί.

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

Αν ψάχνετε για θαύματα, ο θάνατος, τα λάθη, η καταστροφή, ο διάβολος, η αρρώστια, η λέπρα φεύγουν και οι ασθενείς θεραπεύονται.
Υποχωρούν η θάλασσα, οι αλυσίδες, οι νέοι και οι γέροι ζητούν και αγοράζουν μέλη, βρίσκονται τα χαμένα πράγματα.
Εξαφανίζονται οι κίνδυνοι, παύει η ανάγκη, αφήστε αυτούς που το ζουν να το φωνάξουν, αφήστε τους Παντοβάνους να το πουν.
Υποχωρούν η θάλασσα, οι αλυσίδες, οι νέοι και οι γέροι ζητούν και αγοράζουν μέλη, βρίσκονται τα χαμένα πράγματα.
Δόξα στον Πατέρα στον Υιό και στο Άγιο Πνεύμα.
Υποχωρούν η θάλασσα, οι αλυσίδες, οι νέοι και οι γέροι ζητούν και αγοράζουν μέλη, βρίσκονται τα χαμένα πράγματα. Ικέτευε για εμάς Άγιε Αντώνιε, ώστε να γίνουμε άξιοι των υποσχέσεων του Χριστού.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ

Παντοδύναμε και Αιώνιε Θεέ, κάνε την Εκκλησία σου ευτυχισμένη, με την προσευχή του Αγίου Αντώνιου Κήρυκα και Διδασκάλου, ώστε να είναι πάντοτε εφοδιασμένη με πνευματική βοήθεια έτσι ώστε να απολαύσει τις χαρές τις αιώνιες. Δια του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας. Αμήν!

δΜΦ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

24 Σεπτεμβρίου μνήμη της Παναγίας της Φανερωμένης

  Στις αρχές του 13ου αιώνα, οι Μωαμεθανοί καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας. Χιλιάδες χριστιανοί συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι ή μεταφέρονται στην Αφρική, όπου πωλούνται ως

26η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ’

  26η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ’   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Δαν 3, 31. 29. 30. 43. 42) Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου