Στο Σαλέρνο προσέγγισε καράβι με 26 νεκρές γυναίκες

Στο Σαλέρνο προσέγγισε καράβι με 26 νεκρές γυναίκες 

Φρίκη στο λιμάνι του Σαλέρνο όπου σήμερα το πρωί, το ισπανικό στρατιωτικό πλοίο «Cantabria» προσέγγισε με περίπου 400 μετανάστες οι οποίοι σώθηκαν από τη Μεσόγειο θάλασσα και 26 πτώματα γυναικών, όλες πνίγηκαν κατά τη διάρκεια της πλεύσης τους πάνω σε μια αυτοσχέδια λέμβο. Τα πτώματα ανέμεναν στην προβλήτα, η Πολιτική Προστασία, η Caritas, οι εθελοντικές οργανώσεις καθώς και οι νεκροφόρες που κατά τις επόμενες ώρες, με τον συντονισμό της Κοινότητας της Καμπανίας, θα μεταφέρουν τις σωρούς σε ορισμένα νεκροταφεία της Pronvicia. Πάνω στο καράβι υπήρχαν και 21 μικρά παιδιά, μεταξύ 5 και οκτώ χρόνων και ακόμη 116 γυναίκες, εκ των οποίων εννέα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

«Μια τραγωδία της ανθρωπότητας»– λέει ο νομάρχης του Σαλέρνο, SalvatoreMalfi- βέβαιος ότι η Εισαγγελία θα ενεργοποιηθεί άμεσα για να αξιολογήσει εάν πρόκειται για ανθρωποκτονία και να ξεκινήσει τις έρευνες ακόμη και κατ’ αγνώστων.

Από την πλευρά της Λιβύης, ωστόσο, η Ακτοφυλακή κατάφερε να σώσει 151 μετανάστες που έπλεαν πάνω σε δύο λέμβους με πρόθεση να φθάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές. Οι πρόσφυγες, οι περισσότεροι προερχόμενοι από τη Σενεγάλη, το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο, μεταφέρθηκαν αρχικά σε μια ναυτική βάση, και στη συνέχεια σε ένα στρατόπεδο υποδοχής. Από την πλευρά τους οι τούρκικες αρχές έχουν σταματήσει 310 μετανάστες, στο μεγαλύτερο μέρος τους από τη Συρία, οι οποίοι βρίσκονταν πάνω σε πλοίο πλέοντας στο Αιγαίο με στόχο να προσεγγίσουν τις ελληνικές ακτές.

Μια άλλη μεγάλη αποβίβαση, η τρίτη μέσα σε λίγες μέρες, αφορά στο λιμάνι του Crotone που ετοιμάζεται για την άφιξη του πλοίου «Open Arms», με 378 μετανάστες. Η νομαρχία του Crotoneανακοίνωσε ότι η άφιξη προορίζεται για τις 7 η ώρα αύριο. Η ίδια νομαρχία, που έχει ήδη προειδοποιήσει όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα, θα συντονίσει τις διαδικασίες για τις πρώτες βοήθειες, στη συνέχεια μετά την ταυτοποίηση, οι μετανάστες θα μεταφερθούν και θα διανεμηθούν μεταξύ Λομβαρδίας, Λάτζιο, Βένετο, Τοσκάνης, Πουλία, Λιγουρία, Μάρκε και Μολίζε.

Μετάφραη: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου