250 μάσκες από τις γυναίκες πρόσφυγες

1

250 μάσκες από τις γυναίκες πρόσφυγες

250 μάσκες πολλαπλής χρήσης, για την προστασία ευάλωτων ομάδων από τον κορονοιό – Covid19 έφτιαξαν γυναίκες αιτούσες άσυλο που μένουν στο κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης. Τις οποίες και παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης για τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και για ασθενείς που το επισκέπτονται.
Η κατασκευή των μασκών οργανώθηκε στο χώρο γυναικών της οργάνωσης Κάριτας Ελλάς στη δομή και έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Ας σημειωθεί ότι η Κάριτας Ελλάς δραστηριοποιείται στη Λέσβο από το 2015 με προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης. Προσφέροντας εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες, πολιτισμικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στους χώρους ανδρών και γυναικών στο κέντρο φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ Λέσβου καθώς και ψυχολογική υποστήριξη σε ευάλωτες ομάδες.
«Είναι χαρά μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και εμείς σε αυτή την τόσο κρίσιμη κατάσταση. Η προσφορά στον συνάνθρωπο σε κάνει καλύτερο άνθρωπο» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γυναίκες αιτούσες άσυλο που συμμετείχαν εθελοντικά στο εργαστήρι.
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος FollowtheRoute, το οποίο χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.
Και διερμηνείς
Στο πλαίσιο του προγράμματος έκτακτων αναγκών το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται επίσης στη Λέσβο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού – Covid 19,η Κάριτας Ελλάς από τις αρχές του Ιουλίου υλοποιεί μια νέα δράση στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης. Πιο συγκεκριμένα διερμηνείς Αραβικών και Φαρσί υποστηρίζουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου υγείας, για την κάλυψη των αναγκών σε προγραμματισμένα ραντεβού και επείγοντα περιστατικά, καθημερινά μεταξύ των ωρών 9 το πρωί με 5 το απόγευμα.
Η υπηρεσία αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εκτάκτων Αναγκών ΕΑ08/2020 που υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από το διεθνές δίκτυο της Κάριτας.
Ποια είναι η Κάριτας Ελλάς;
Η Κάριτας (Αγάπη) υλοποιεί το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Καθολικής Εκκλησίας με οργάνωση, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια.
Η Κάριτας είναι διεθνής οργάνωση με πάνω από 160 ανεξάρτητα μέλη. Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση μετά τον ΟΗΕ και είναι στην πρώτη γραμμή σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών και κοινωνικών κρίσεων, πολέμου και φυσικών καταστροφών. Επίκεντρο για την Κάριτας είναι πάντα ο άνθρωπος, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων και κουλτούρας.
Στην Ελλάδα, η Κάριτας Ελλάς λειτουργεί από τις αρχές τις δεκαετίας του ’80 και το 1994 έλαβε νομική υπόσταση ως αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο. Εδρεύει στην Αθήνα και μέλη της είναι 11 Επαρχιακές Κάριτας από όλη την Ελλάδα.
Η Κάριτας Ελλάς συντονίζει την επιχειρησιακή δράση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, υλοποιεί κοινωνικό έργο και συνηγορεί για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο, για όλους τους ανθρώπους.

Πηγή: στο νησί

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου