25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΚΛΕΩΠΑ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΚΛΕΩΠΑ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Υπήρξε ένας εκ των μαθητών του Κυρίου, για τον ο­ποίο μας μιλεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς, σε μια από τις ω­ραιότερες σελίδες του Ευαγγελίου του. Βρισκόμαστε μετά την ανάσταση του Χριστού, όπου ο αναστημένος Ιησούς εμφανίζεται σε δύο μαθητές, που πήγαιναν προς την πόλη της Εμμαούς, σκυθρωποί και λυπημένοι, γιατί δίσταζαν να πιστέψουν στην ανάσταση του (ένας από τους δύο ήταν ο Κλεώπας).

Ο Ιησούς, αφού τους άκουσε να εκφράζουν την απο­γοήτευση τους, τους επέπληξε αυστηρά: «Ω ανόητοι, που η καρδιά σας αργεί να πιστέψει σε όλα όσα είπαν οι προφήτες. Αυτά δεν έπρεπε να πάθει ο Μεσσίας και να εισέλθει στη δόξα του;» Ύστερα άρχισε από το Μωϋσή και όλους τους προφήτες και ερμήνευε όσα αναφέρονταν για αυτόν στις Γραφές. Πώς δηλαδή οι δύο μαθητές ανα­γνώρισαν τον Ιησού στον τεμαχισμό του άρτου (Λουκ. 24, 13-35). Ο Κλεώπας, ο λεγόμενος επίσης Αλφαίος, ήταν συγγενής του Αγίου Ιωσήφ και σύζυγος μιας από τις Μα­ρίες που ακολουθούσαν τον Ιησού.

Κατά την παράδοση, ο Κλεώπας βοηθούσε στο Ευαγ­γελικό έργο τους Αποστόλους και πέθανε μάρτυρας του Χριστού.

Πηγή: Τ’ αδέλφια μας οι άγιοι

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου