25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΚΛΕΩΠΑ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΚΛΕΩΠΑ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Υπήρξε ένας εκ των μαθητών του Κυρίου, για τον ο­ποίο μας μιλεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς, σε μια από τις ω­ραιότερες σελίδες του Ευαγγελίου του. Βρισκόμαστε μετά την ανάσταση του Χριστού, όπου ο αναστημένος Ιησούς εμφανίζεται σε δύο μαθητές, που πήγαιναν προς την πόλη της Εμμαούς, σκυθρωποί και λυπημένοι, γιατί δίσταζαν να πιστέψουν στην ανάσταση του (ένας από τους δύο ήταν ο Κλεώπας).

Ο Ιησούς, αφού τους άκουσε να εκφράζουν την απο­γοήτευση τους, τους επέπληξε αυστηρά: «Ω ανόητοι, που η καρδιά σας αργεί να πιστέψει σε όλα όσα είπαν οι προφήτες. Αυτά δεν έπρεπε να πάθει ο Μεσσίας και να εισέλθει στη δόξα του;» Ύστερα άρχισε από το Μωϋσή και όλους τους προφήτες και ερμήνευε όσα αναφέρονταν για αυτόν στις Γραφές. Πώς δηλαδή οι δύο μαθητές ανα­γνώρισαν τον Ιησού στον τεμαχισμό του άρτου (Λουκ. 24, 13-35). Ο Κλεώπας, ο λεγόμενος επίσης Αλφαίος, ήταν συγγενής του Αγίου Ιωσήφ και σύζυγος μιας από τις Μα­ρίες που ακολουθούσαν τον Ιησού.

Κατά την παράδοση, ο Κλεώπας βοηθούσε στο Ευαγ­γελικό έργο τους Αποστόλους και πέθανε μάρτυρας του Χριστού.

Πηγή: Τ’ αδέλφια μας οι άγιοι

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου