Η προφητεία του Ιωάννη 23ου για τον Πάπα Φραγκίσκο

6

Η προφητεία του Ιωάννη 23ου  για τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Ιωάννης 23ος για η συμβίωση Βενέδικτου 16ου και το Φραγκίσκου
Στην προφητεία διαβάζουμε επίσης και για την απόφαση του Βενέδικτου 16ου να παραχωρήσει τη θέση του σε ένα νέο Πάπα: «Θα είναι βαρύ και σύντομο το βασίλειο σου, Πατέρα, αλλά θα σε οδηγήσει μακριά». Αυτή η τελευταία φράση αναφέρεται στον τόπο της ταφής του Joseph Ratzinger που δεν θα είναι στο Βατικανό αλλά στη γη της καταγωγής του. Στη συνέχεια, πράγματι ο Πάπας Ιωάννης αναφέρει: “Στη μακρινή χώρα όπου έζησε και θα ταφεί”.
Μετά από αυτά τα λόγια, φθάνει σε μια διπλή ποντιφική παρουσία: «και θα υπάρξει ένας άλλος Πατέρας, πριν από την ταφή του, που θα προσεύχεται συνεχώς για σένα, για τις πληγές της Μητέρας». Η πρόβλεψη για το Βενέδικτο 16ο και για το ότι το Βασίλειο θα εσύντομο ολοκληρώνεται με την γενέτειρα του Πάπα, του οποίου το βασίλειο θα είναι σύντομο και δίπλα σε ένα άλλο Ποντίφικα: «Καιρός ειρήνης, λοιπόν και στην άλλη πλάκα θα είναι το όνομα του Αλβέρτου».
Το όνομα είναι μία σαφής αναφορά στην Γερμανική φυλή, διότι αναφέρεται στον Αλβέρτο τον Μεγάλο, Γερμανό φιλόσοφο και Θεολόγο του Μεσαίωνα.
Ο ερχομός του Χριστού
Το τελευταίο μέρος της προφητείας μιλά για τον ερχομό του Χριστού και την τελευταία κρίση, λέγοντας ότι θα έρθει το έτος 2033 και θα είναι λιγότερο τρομερή απ’ ότι προβλέπεται.
Αλλά πριν από τον δεύτερο ερχομό του Χριστού θα συμβεί κάτι το ιδιαίτερο. «πριν από το τελευταίο φως, οι ποιμένες θα διακρίνουν το σημείο. Και όλοι πατέρες και μητέρες και όλα τα αδέλφια. Πριν από το τέλος των καιρών, θα πραγματοποιηθεί η αποστολική συνοδικότητα, που είναι το μήνυμα του Ιησού στους μαθητές τους. Ο Πέτρος ήταν και θα είναι ο πρώτος μεταξύ ίσων, ο Πάπας είναι Επίσκοπος μεταξύ των Επισκόπων».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου