23 Φεβρουαρίου 2018: Ημέρα προσευχής και νηστείας για την ειρήνη

23 Φεβρουαρίου 2018: Ημέρα προσευχής και νηστείας για την ειρήνη

Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια της προσευχής Angelus την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, η Αυτού Αγιότητα ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε την πρόσκληση, για την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, για μια Ημέρα Προσευχής και Νηστείας για την Ειρήνη, ιδίως για τους λαούς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και του Νοτίου Σουδάν.  

Ο Άγιος Πατέρας κάλεσε επίσης τα μέλη άλλων θρησκειών να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, με όποια μορφή εκείνες θεωρούν καταλληλότερη.

Το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκειακό διάλογο, γνωρίζοντας ότι οι θρησκείες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην επίτευξη και στην εδραίωση της ειρήνης, θα είναι ευγνώμονες προς τους αδελφούς και τις αδελφές άλλων θρησκειών που επιθυμούν να καλωσορίσουν αυτή την έκκληση και να βιώσουν στιγμές προσευχής, νηστείας και προβληματισμού, σύμφωνα με τη δική τους παράδοση και τους δικούς τους τρόπους λατρείας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ μνήμη της Αγίας Σχολαστικής

Το όνομα της Σχολαστικής, αδελφής του Αγίου Βενεδίκτου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αρχή του κοινοβιακού δυτικού μοναχισμού. Ο Βενέδικτος προέτρεπε η διακονία προς το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 10 Φεβρουαρίου 2025                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Ιταλία: π. Mauricio Patriciello “Συκοφαντημένοι για χρόνια – τώρα κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί . Εδώ πεθαίνουμε”

ΙΤΑΛΙΑ: π. MAURIZIO PATRICIELLO  «ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙ. ΕΔΩ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ!» Είχαμε παρουσιάσει τον εφημέριο του «Αγίου Αποστόλου Παύλου»