23 Φεβρουαρίου 2018: Ημέρα προσευχής και νηστείας για την ειρήνη

23 Φεβρουαρίου 2018: Ημέρα προσευχής και νηστείας για την ειρήνη

Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια της προσευχής Angelus την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, η Αυτού Αγιότητα ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε την πρόσκληση, για την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, για μια Ημέρα Προσευχής και Νηστείας για την Ειρήνη, ιδίως για τους λαούς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και του Νοτίου Σουδάν.  

Ο Άγιος Πατέρας κάλεσε επίσης τα μέλη άλλων θρησκειών να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, με όποια μορφή εκείνες θεωρούν καταλληλότερη.

Το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκειακό διάλογο, γνωρίζοντας ότι οι θρησκείες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην επίτευξη και στην εδραίωση της ειρήνης, θα είναι ευγνώμονες προς τους αδελφούς και τις αδελφές άλλων θρησκειών που επιθυμούν να καλωσορίσουν αυτή την έκκληση και να βιώσουν στιγμές προσευχής, νηστείας και προβληματισμού, σύμφωνα με τη δική τους παράδοση και τους δικούς τους τρόπους λατρείας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 2–3.12.2023

  Οικισμός Ενορία  2-3 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου