21 ΝΕΟΙ ΔΙΑΚΟΝΟΙ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ!

21 ΝΕΟΙ ΔΙΑΚΟΝΟΙ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ!

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Μπαγκλαντές είναι μια μουσουλμανική χώρα. Όμως η 390.000 μελών καθολική κοινότητα είναι αυτάρκης σε ντόπιες ιερατικές κλήσεις !
Στη χώρα υπάρχει ένα μεγάλο ιεροσπουδαστήριο του “Αγίου Πνεύματος” στ` οποίο σπουδάζουν 125 υποψήφιοι. Φέτος ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους 21 άτομα, τα οποία ήδη χειροτονήθηκαν διάκονοι και θα αρχίσουν να εργάζονται σε έργα των εκκλησιαστικών επαρχιών προέλευσής τους. Κανείς δεν αντιμετώπισε προβλήματα απ΄την οικογένειά του, όταν πρωτοεκδήλωσε την κλήση του, σύμφωνα με δηλώσεις τους, αντίθετα ενθαρρύνθηκαν να προχωρήσουν και είχαν τη βοήθεια και των εκκλησιαστικών παραγόντων της χώρας.
Πριν μια γενιά το PIME, οι Σαβεριανοί και άλλα μοναχικά τάγματα έστελναν ιεραποστόλους στο Μπαγκλαντες. Πλέον η πλειοψηφία του κλήρου είναι ντόπια ενώ υπάρχουν και αρκετοί μπαγκλαντεσιανοί ιερείς που υπηρετούν σ` άλλες χώρες!
Μόνο οι γυναικείες μοναχικές κλήσεις παρουσιάζουν, τελευταία, κάμψη.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ  

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου