21 ΝΕΟΙ ΔΙΑΚΟΝΟΙ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ!

21 ΝΕΟΙ ΔΙΑΚΟΝΟΙ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ!

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Μπαγκλαντές είναι μια μουσουλμανική χώρα. Όμως η 390.000 μελών καθολική κοινότητα είναι αυτάρκης σε ντόπιες ιερατικές κλήσεις !
Στη χώρα υπάρχει ένα μεγάλο ιεροσπουδαστήριο του “Αγίου Πνεύματος” στ` οποίο σπουδάζουν 125 υποψήφιοι. Φέτος ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους 21 άτομα, τα οποία ήδη χειροτονήθηκαν διάκονοι και θα αρχίσουν να εργάζονται σε έργα των εκκλησιαστικών επαρχιών προέλευσής τους. Κανείς δεν αντιμετώπισε προβλήματα απ΄την οικογένειά του, όταν πρωτοεκδήλωσε την κλήση του, σύμφωνα με δηλώσεις τους, αντίθετα ενθαρρύνθηκαν να προχωρήσουν και είχαν τη βοήθεια και των εκκλησιαστικών παραγόντων της χώρας.
Πριν μια γενιά το PIME, οι Σαβεριανοί και άλλα μοναχικά τάγματα έστελναν ιεραποστόλους στο Μπαγκλαντες. Πλέον η πλειοψηφία του κλήρου είναι ντόπια ενώ υπάρχουν και αρκετοί μπαγκλαντεσιανοί ιερείς που υπηρετούν σ` άλλες χώρες!
Μόνο οι γυναικείες μοναχικές κλήσεις παρουσιάζουν, τελευταία, κάμψη.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ  

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου