Γευμάτισε με 21 πρόσφυγες

Γευμάτισε με21 πρόσφυγες

Χθες 11 Αυγούστου 2016, ο Πάπας Φραγκίσκος γευμάτισε με 21 πρόσφυγες. Τα άτομα προερχόμενα από Χώρες της Μέσω Ανατολής  είναι φιλοξενούμενα της Κοινότητας Sant’Egidioκαι έφθασαν στην Ιταλία μετά το ταξίδι του στο νησί της Λέσβου στην Ελλάδα. Η πρώτη ομάδα  έφθασε με το ίδιο αεροπλάνο που ταξίδεψε ο Πάπας από τη Λέσβο στη Ρώμη στις 16 Απριλίου και η άλλη στα μέσα του Ιουνίου.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας Greg Burke, ενημέρωσε ότι  «τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Άγιο Πατέρα ήδη από την έναρξη της ζωής τους στην Ιταλία. 

Τα παιδιά δώρισαν στον Πάπα Φραγκίσκο  μία συλλογή ζωγραφιών τους και ο Πάπας αντάλλαξε με παιχνίδια και άλλα δώρα. Μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο  και τους φιλοξενουμένους  του Συρίους, ήταν παρόντες ο αναπληρωτής  της Γραμματείας του Βατικανού, Πανοσιολογιότατος π. Angelo Becciu, ο καθηγητής Andrea Riccardi, ιδρυτής της Κοινότητας Sant’Egidio, μαζί με άλλα μέλη της Κοινότητας, όπως επίσης ο Διοικητής του Σώματος της Φρουράς, Domenico Giani, και δύο αστυνομικοί που συνεργάστηκαν για την μεταφορά των οικογενειών αυτών από τη Λέσβο στην Ιταλία.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου