«Έκτακτος Ιεραποστολικός Μήνας», ο Οκτώβριος του 2019

«Έκτακτος Ιεραποστολικός Μήνας», ο Οκτώβριος του 2019

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας των Ιεραποστολών , χθες  Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 ,  με κεντρικό θέμα: «Η ιεραποστολή στην καρδιά της Εκκλησίας», ο Πάπας Φραγκίσκος πρότρεψε όλους τους Βαπτισμένους , «να ζουν τη χαρά της ιεραποστολής μαρτυρώντας το Ευαγγέλιο  σε περιβάλλοντα  που ο καθένας ζει και εργάζεται».

Απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, περίπου 35.000  για την Κυριακάτικη προσευχή προς τιμήν της Παναγίας , ο Ρωμαίος Ποντίφικας  τους κάλεσε « να  συμπαραστέκονται με αγάπη, με συγκεκριμένους τρόπους και με την προσευχή  τους ιεραποστόλους  που έφυγαν για να αναγγείλουν το Χριστό σε όσους ακόμη δεν τον γνωρίζουν».

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθύμισε επίσης  τη σκέψη του «να προωθήσει ως «Έκτακτο Ιεραποστολικό Μήνα», τον Οκτώβριο του 2019, με σκοπό  την αναθέρμανση της ευαγγελικής δραστηριότητας της Εκκλησίας «προς τα έθνη».

Και ολοκλήρωσε λέγοντας :“Την ημέρα αυτή που γίνεται και η λειτουργική μνεία του Αγίου Ιωάννη-Παύλου Β΄, του ιεραποστόλου Πάπα, εμπιστευόμαστε  στη μεσιτεία του την ιεραποστολή της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου