«Έκτακτος Ιεραποστολικός Μήνας», ο Οκτώβριος του 2019

«Έκτακτος Ιεραποστολικός Μήνας», ο Οκτώβριος του 2019

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας των Ιεραποστολών , χθες  Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 ,  με κεντρικό θέμα: «Η ιεραποστολή στην καρδιά της Εκκλησίας», ο Πάπας Φραγκίσκος πρότρεψε όλους τους Βαπτισμένους , «να ζουν τη χαρά της ιεραποστολής μαρτυρώντας το Ευαγγέλιο  σε περιβάλλοντα  που ο καθένας ζει και εργάζεται».

Απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, περίπου 35.000  για την Κυριακάτικη προσευχή προς τιμήν της Παναγίας , ο Ρωμαίος Ποντίφικας  τους κάλεσε « να  συμπαραστέκονται με αγάπη, με συγκεκριμένους τρόπους και με την προσευχή  τους ιεραποστόλους  που έφυγαν για να αναγγείλουν το Χριστό σε όσους ακόμη δεν τον γνωρίζουν».

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθύμισε επίσης  τη σκέψη του «να προωθήσει ως «Έκτακτο Ιεραποστολικό Μήνα», τον Οκτώβριο του 2019, με σκοπό  την αναθέρμανση της ευαγγελικής δραστηριότητας της Εκκλησίας «προς τα έθνη».

Και ολοκλήρωσε λέγοντας :“Την ημέρα αυτή που γίνεται και η λειτουργική μνεία του Αγίου Ιωάννη-Παύλου Β΄, του ιεραποστόλου Πάπα, εμπιστευόμαστε  στη μεσιτεία του την ιεραποστολή της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου