«Θρηνώ προς τον Θεό»

«Θρηνώ προς τον Θεό»

«Θρηνώ προς τον Θεό, με όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης. Και καλώ και τους μη πιστούς, να συμμετάσχουν σε αυτό το θρήνο». Αυτό το μήνυμα του πόνου εκδόθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο της Ρουέν, σεβασμιότατο DominiqueLebrun, λίγες ώρες μετά τη σφαγή που διαπράχθηκε σήμερα το πρωί στην Εκκλησιαστική του Επαρχία, στη μικρή εκκλησία του Αγίου-EtienneduRouvray. Εκεί που ο 84 τετράχρονος ιερέας της ενορίας, π. Jacques Hamel,  σφαγιάστηκε από δύο εισβολείς, οι οποίοι στη συνέχεια εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία. Ο σεβασμιότατος Lebrun, ο οποίος βρισκόταν στην Κρακοβία για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, τώρα ταξιδεύει πίσω στην επισκοπή του, όπου έχει προγραμματιστεί να φτάσει απόψε.

Ο Επίσκοπος δήλωσε: «Απόψε θα είμαι στην επισκοπή μου με τις οικογένειες και την ενοριακή κοινότητα που έχει υποστεί σοκ». Ενώ συνέχισε: «Η Καθολική Εκκλησία δεν μπορεί να πάρει άλλα όπλα πέρα από εκείνα της προσευχής και της αδελφοσύνης μεταξύ των ανθρώπων. Αφήνω εδώ (στην Κρακοβία) εκατοντάδες νέους ανθρώπους που αποτελούν το μέλλον της ανθρωπότητας, της αληθινής ανθρωπότητας. Τους ζητώ να μην ενδώσουν στη βία και να γίνουν απόστολοι του πολιτισμού της αγάπης».

«Αυτοί που επλήγησαν είναι οι καθολικοί, αλλά επίσης αυτό αφορά τους Γάλλους στο σύνολό τους», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ από τον τόπο της νέας τραγωδίας στη χώρα του.  Ο Γάλλος Πρόεδρος κάλεσε τους Γάλλους να ενωθούν απέναντι στην τρομοκρατία και να συγκροτήσουν «ένα μέτωπο που κανείς να μην μπορεί να διαρρήξει».

SIR 26/07/2016

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου