Η 2η συνεχόμενη συνεστίαση της ΚΑΡΙΤΑΣ Νάξου και το «ευχαριστώ»

Η 2η συνεχόμενη συνεστίαση  της ΚΑΡΙΤΑΣ Νάξου  και το «ευχαριστώ»

Πως μπορεί να ξεκινήσει ή να κλείσει μία χρονιά; Μα με μία συνεστίαση όπου  όλοι βρίσκονται, συζητούν και διασκεδάζουν… Κυρίως όμως επικοινωνούν. Ανταλλάσουν σκέψεις και απόψεις για ζητήματα όχι απλά της καθημερινότητας αλλά εν γένει θεμάτων που απασχολούν τους παρευρισκόμενους…

Και η ΚΑΡΙΤΑΣ Νάξου (η Παγκόσμια Φιλανθρωπική Οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας) για δεύτερη χρονιά προχωρεί σε μία κίνηση άξια αναφοράς. Η ΚΑΡΙΤΑΣ (αγάπη στα λατινικά) αναπτύσσει έργο αρωγής και έμπρακτης ενίσχυσης προς τους συνανθρώπους που λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα βασικά για την επιβίωση αγαθά.

Και πρόσφατα προχώρησε σε συνεστίαση στην ενοριακή αίθουσα τα Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου – Άνδρου – Μυκόνου και Τήνου και με τα έσοδά της να διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ήτοι για τις ανάγκες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ειδικού σχολείου Αγίου Θαλλελαίου.

Και στην ενοριακή αίθουσα η οποία ήταν κατάλληλα διαμορφωμένη και στολισμένη, λειτουργούσε Bazaar με διάφορα αντικείμενα όπως γλυκίσματα, μαρμελάδες, κοσμήματα, χειροποίητα πλεκτά σκουφάκια για παιδιά, χριστουγεννιάτικα δωράκια, όλα προσφορά από ευαισθητοποιημένους  ανθρώπους.

Οι συνδαιτυμόνες παράλληλα είχαν τη μοναδική ευκαιρία αρχικώς να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας το τσάι η τον καφέ τους συνοδευόμενα με αντίστοιχα γλυκίσματα, και στη συνέχεια συντροφιά με παρεϊστικο κρασάκι, ρακί, και μεζεδάκια και οδηγούς τη χορωδία των γυναικών της Αγίας Άννας και τη χορωδία της ενορίας, να παίρνουν μέρος σε ένα μουσικό ταξίδι με ποικίλους και υπέροχους προορισμούς μέσα από τις μελωδίες Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Nέου κύματος, Τσιτσάνη και βέβαια Βαμβακάρη, αναπολώντας άλλες εποχές όμορφες. Το αποκορύφωμα εκείνης της βραδιάς ήταν η έκπληξη που επιφύλασσε ο κ. Αντώνης Πρίντεζης, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και με περίσσιο κέφι παίζοντας φυσαρμόνικα κατόρθωσε να σηκωθούν οι περισσότεροι από την καρέκλα τους και να τον ακολουθήσουν στις μελωδίες που έπαιζε χορεύοντας και διασκεδάζοντας με την καρδιά τους.

Πρόγραμμα «ΑΓΑΠΩ και ΠΡΟΣΦΕΡΩ»

Και με την ευκαιρία της δράσης αυτής έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε το πρόγραμμα ΑΓΑΠΩ και ΠΡΟΣΦΕΡΩ»…  Σε συνεργασία με το Γραφείο Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Λειτουργών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και όχι μόνο, εντοπίζονται και επιλέγονται οικογένειες στις οποίες παρέχεται μηνιαία βοήθεια. Tο πρόγραμμα «Αγαπώ και Προσφέρω» της ΚΑΡΙΤΑΣ της Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και έχει ετήσια διάρκεια. Πρωτοξεκίνησε στη Νάξο το 2016 με 10 επωφελούμενες οικογένειες. Το 2017 συνεχίστηκε αυξάνοντας τον αριθμό των επωφελούμενων σε συνολικά 31 οικογένειες.

Οι δράσεις της Τοπικής Ενοριακής Κάριτας; Κατά καιρούς διοργανώνει πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα χρηματικά ποσά συγκεντρώθηκαν από τις εκδηλώσεις για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Α.Μ.Ε.Α. ΑΓΙΟΣ ΘΑΛΛΕΛΑΙΟΣ. Επίσης, η τοπική Ενοριακής Κάριτας έχει προσφέρει βοηθήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο Γενικό Λύκειο Νάξου και στο ΕΠΑΛ Φιλωτίου.

Και βέβαια όλα αυτά για να γίνουν πραγματικότητα χρειάζεται η απαραίτητη βοήθεια… Παράλληλα δε, υπάρχει και η σχετική αναγνώριση μέσα από ευχαριστήριες επιστολές…

Και έχουν στείλει: ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Α.Μ.Ε.Α. ΑΓΙΟΣ ΘΑΛΛΕΛΑΙΟΣ κ. Σταύρος Κουτελιέρης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Βοήθεια στο Σπίτι» κ. Ευάγγελος Παντελιάς καθώς και επωφελούμενες από το πρόγραμμα «Αγαπώ και Προσφέρω» οικογένειες.

Και όπως σημειώνεται σε σχετικό ενημερωτικό μήνυμα : «Το ευχαριστώ στην ΚΑΡΙΤΑΣ, σαν ένδειξη αναγνώρισης του έργου της, δημιουργεί ένα αίσθημα ικανοποίησης, αναπτερώνει το ηθικό των εθελοντών της, δίνει νέα ενεργητικότητα στα μέλη της αλλά ταυτόχρονα την ωθεί ώστε να εντείνει το φιλανθρωπικό της έργο στο νησί της Νάξου.

Δυστυχώς, η αδύνατη πίστη μας δεν είναι ικανή να πολλαπλασιάσει τα πέντε ψωμιά και τα δυο ψάρια, όπως συνέβη τότε με τον Ιησού Χριστό, ώστε να χορτάσουν όλοι οι πεινασμένοι συνάνθρωποί μας. Εντούτοις, η βοήθεια έστω και αν είναι μικρή και ανεπαρκής για να λύσει το πρόβλημα πολλών συνανθρώπων, είναι ειλικρινής και πολλές φορές προέρχεται από το υστέρημα φτωχών αλλά θεοσεβούμενων χριστιανών.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πίσω από τις λαμπερές επιγραφές των οργανώσεων κρύβονται αφανείς ήρωες που είτε με την προσφορά τους είτε με την εθελοντική τους εργασία συμβάλουν τα μέγιστα στην υλοποίηση των σκοπών της οργάνωσης. Πρωτεργάτης στην τοπική ΚΑΡΙΤΑΣ είναι η κ. Ελπίδα Πρίντεζη. Οι ευχαριστίες μας, λοιπόν, απευθύνονται κατ’ ιδιαίτερο τρόπο σε εκείνη διότι μέσω αυτής η τοπική Κάριτας λειτουργεί άψογα, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει άριστους δεσμούς συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς για το καλό των αναγκεμένων συνανθρώπων μας».

Πηγή: https://www.naxospress.gr/arthro/politismos/naxos-i-2i-synehomeni-synestiasi-tis-karitas-naxoy-kai-eyharisto

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου