12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΝΝΟΚΕΝΤΙΟΥ Α, ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΝΝΟΚΕΝΤΙΟΥ Α', ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

Σύμφωνα με το Liber Pontificalis έχει καταγωγή από το Αλμπάνο Λατσιάλε. Ο πατέρας του ήταν ο Αναστάσιος.
Ο Ιννοκέντιος εκλέχτηκε Ποντίφικας στις 22 Δεκεμβρίου 401. Μια από τις πρώτες δράσεις του νέου Πάπα είχαν να κάνουν με τις προβληματικές σχέσεις του Πατριάρχη Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου με την Αυτοκράτειρα Ευδοξία της οποίας τη συμπεριφορά ο Χρυσόστομος επέκρινε συνεχώς, με αποτέλεσμα η Ευδοκία να εξαπολύσει διωγμό εναντίων του. Ο Ποντίφικας λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες του Πατριάρχου εξέδωσε καταδικαστικές πράξεις προς τους διώκτες του.
Εν τω μεταξύ το 410 ο αρχηγός των Βησιγότθων Αλάριχος πολιορκεί την πόλη της Ρώμης.
Οι δογματικές παρεμβάσεις στις οποίες προέβη κατά τη διάρκεια του ποντιφικάτου του αφορούσαν τη Λειτουργία των μυστηρίων της μετανοίας, του ευχελαίου, του βαπτίσματος και του αδιάλυτου του γάμου.
Ο Ιννοκέντιος απεβίωσε στις 12 Μαρτίου 417 και ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο "ad ursum pileatum", στην οδό Πόρτο εκεί όπου κείται και ο πατέρας του Αναστάσιος Α.

(π.Γ.Π.)
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου