Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΥ

4Η ΤΡΙΤΗ

Αν κάποιος πει: Αγαπώ τον Θεό, και μισεί τον αδερφό του που βλέπει, πώς μπορεί να αγαπά τον Θεό που δεν βλέπει;
Και αυτή η εντολή μας δόθηκε από τον Θεό, όσοι αγαπούν τον Θεό πρέπει επίσης να αγαπούν και τον αδελφό τους.
Ο Άγιος Ιωάννης είχε μάθει αυτή τη διδασκαλία από το ίδιο το στόμα του Ιησού που είχε πει: «Μια νέα εντολή σας δίνω: να αγαπάτε ο ένας τον άλλον, όπως εγώ σας αγάπησα. Από αυτό θα ξέρουν ότι είστε μαθητές μου: αν έχετε αγάπη ο ένας για τον άλλο».
Ο Άγιος Αντώνιος έδωσε ένα λαμπρό παράδειγμα αγάπης για όλους τους ανθρώπους με το κήρυγμα, με την ομολογία του, τον ζήλο του για τις ψυχές. Οι αποστολικές περιπλανήσεις του και οι πολλές ψυχές που σώθηκαν από αυτόν, μαρτυρούν αυτό.
Πόσο διαφορετική είναι η αγάπη μας για τον αδελφό, για τον γείτονα, από αυτή του Αγίου Αντωνίου;
Τους αγαπάμε όλους, ακόμη και τους εχθρούς μας; Θέλουμε αληθινά το πνευματικό τους καλό;

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

Μια μέρα, μια γυναίκα από την Πάδοβα, που είχε βγει για να ψωνίσει, άφησε τον είκοσι μηνών γιο της, το όνομα του Θωμάς, μόνο στο σπίτι. Παίζοντας, το μικρό αγόρι είδε μια μπανιέρα γεμάτη νερό. Αυτό που συνέβη κανείς δεν ξέρει, σίγουρα έπεσε μέσα και πνίγηκε. Μετά από λίγη ώρα η μητέρα επέστρεψε και είδε την τεράστια ατυχία που την βρήκε. Είναι πιο εύκολο να φανταστεί κανείς παρά να περιγράψει την απελπισία αυτής της φτωχής γυναίκας. Στον τεράστιο πόνο της, θυμήθηκε τα θαύματα του Αγίου Αντωνίου, και γεμάτη πίστη, επικαλέστηκε τη βοήθειά του για τη ζωή του νεκρού γιου της, όντως ορκίστηκε ότι θα έδινε τόσο σιτάρι στους φτωχούς όσο ζύγιζε το παιδί.
Το απόγευμα και η μισή νύχτα πέρασαν.
Πάντα περίμενε με σιγουριά η μητέρα και συχνά ανανέωνε τον όρκο της και προσευχόταν. Ξαφνικά το παιδί ξύπνησε από το θάνατο, γεμάτο ζωή και υγεία.

3 Πάτερ ημών, 3 Χαίρε Μαρία, 3 Δόξα Πατρί.

Ας Προσευχηθούμε

Παντοδύναμε Θεέ, κάνε η Εκκλησία σου να ευτυχεί με την προσευχή του Αγίου Αντώνιου, ώστε να είναι πάντα εξοπλισμένη με πνευματική βοήθεια έτσι ώστε να απολαύσει τις αιώνιες χαρές. Δια του Ιησού Χριστό του Κυρίου μας. Αμήν!

δ. Μάριος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου