“ΕΦΥΓΕ” Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ EDWARD CASSIDY

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΦΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 97 έτη, ο Κύριος κάλεσε κοντά του έναν από τους σημαντικότερους διπλωμάτες της Αγίας Έδρας του δευτέρου μισού του 20ου αιώνα: τον Αυστραλό Ιεράρχη (Ιούλιος 1924, Σύδνεϋ) Edward Cassidy, τον οποίον είχαν γνωρίσει πολλοί Έλληνες, Καθολικοί και Ορθόδοξοι, ως Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών, καθ’ όλη τη δεκαετία του `90.
Ο εκλιπών είχε παραμείνει μόλις 3 χρόνια στην πατρίδα του, μετά τη χειροτονία του (1949).
Μεταξύ των ετών 1952 – 55 βρέθηκε στη Ρώμη, όπου σπούδασε Κανονικό Δίκαιο και στην Εκκλησιαστική Ακαδημία.
Το 1955 ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα στην Ινδία. Ακολούθησαν Ιρλανδία, Σαλβαδόρ, Αργεντινή, Ταιβάν, Μπαγκλαντές, Βιρμανία, Νέα Αφρική, Λεσότο, Κάτω Χώρες.


Το 1989 επέστρεψε στην Αρχιγραμματεία της Ρώμης, οριζόμενος στα τέλη του ίδιου έτους Πρόεδρος του συγκεκριμένου Ποντιφικού Συμβουλίου.
Το 1991 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ τον ονόμασε Καρδινάλιο. Αφυπηρέτησε το Μάρτιο 2001, δύο μήνες πριν την ιστορική επίσκεψη του Πάπα στη χώρα μας. Σίγουρα όμως είχε εργαστεί πολύ, από την πλευρά του, όλη την προηγούμενη δεκαετία, για τη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, ώστε να πραγματοποιηθεί η ιστορική αυτή επίσκεψη!

Υ.Γ. Επειδή συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ιστορική παπική επίσκεψη στην Αθήνα θα παρουσιάσουμε σχετικό αφιέρωμα τις προσεχείς μέρες.

Πληροφόρηση και φωτογραφίες Καρδιναλίου από Il Sismpgrafo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου