Νέα Χρονιά – Νέοι Στόχοι

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

 

 

Μια νέα χρονιά είναι προ των πυλών! Ο φελλός της σαμπάνιας θα σκάσει, τα πυροτεχνήματα θα εκραγούν, η χαρά θα πλημμυρίσει τις καρδιές μας, θα ανταλλάξουμε ευχές, η προσευχή μας θα ενταθεί: Te Deum laudamus–Εσένα τον Θεό υμνούμε! Τόσες πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις, η καθεμία με τον τρόπο της, για να γιορτάσουμε τη μετάβαση από το ένα έτος στο άλλο. Θα μπορούσαμε να πιστεύουμε σε μια απλή μετάβαση, μια απλή αλλαγή στα ημερολόγια μας, αλλά όχι, θέλουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε, πως μέσα από όλα αυτά τα γεγονότα, θα δημιουργηθεί κάτι καινούργιο.

Δεν περιμένουμε απλώς μια νέα χρονιά, θέλουμε μια νέα χρονιά, δηλαδή μια χρονιά που θα χτίσουμε, ως συνέχεια αυτής που αφήνουμε, αλλά με την επιθυμία για κάτι περισσότερο, κάτι καλύτερο, με την επιθυμία για ανανέωση. Όχι για να διαγράψουμε αυτό που έχουμε βιώσει, αλλά για να ενισχύσουμε αυτό που πρόκειται να βιώσουμε. Από αυτή την άποψη, η χρονιά θα είναι νέα, διότι θα έχει ένα νέο πρόσωπο, ένα πρόσωπο που δεν έχει ακόμη, αλλά που θα του δώσουμε εμείς. Αυτό είναι το νόημα των ευχών, των γιορτών και της προσευχής. Υπάρχει μια εσωτερική δύναμη χαράς, ευτυχίας και ζωής που κινεί τον άνθρωπο από τα βάθη του εαυτού του για να τον ωθήσει προς τα εμπρός και προς τα πάνω, παρά τις δυσκολίες, τα φρένα, τις επιβραδύνσεις.

Πιστεύω ότι μία από τις πιο ενεργές δυνάμεις που ο Θεός βάζει στην ανθρωπότητα, και ιδιαίτερα με την Ενσάρκωση του Υιού του, είναι η ελπίδα. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να αναπτύσσεται, να σκέφτεται, να χτίζει, να αγαπά- αναπόφευκτα και παρά ταύτα, θα προχωρήσει μπροστά, θα θελήσει να ξεπεράσει ανησυχητικές πραγματικότητες, όπως η πανδημία με την οποία ζούμε εδώ και τόσους μήνες, η δυστυχία που έπληξε χώρες σε πόλεμο, ο φόβος, η τρομοκρατία και η φρίκη που πλήττει τον κόσμο. Αυτή η δύναμη που δίνει ελπίδα είναι η δύναμη της Αγάπης, και κανένας άνθρωπος δεν τη στερείται ουσιαστικά- η Αγάπη θα είναι παρούσα στη νεότητα της ζωής, αν συμφωνήσουμε να της δώσουμε τη θέση της, δηλαδή, ακολουθώντας την, επιθυμώντας να την τοποθετήσουμε πάνω από τον εαυτό μας, λαμβάνοντας από αυτήν το παράδειγμα Εκείνου που κάνει τα πάντα καινούργια και που κάνει θαύματα ακόμα και σήμερα!

Καλή Χρονιά σε όλους σας!

π. Α.Π

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου