Η Πανήγυρη της Αγίας Δωρεάς

Η Αγία Δωρεά είναι μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικές γιορτές του Χριστιανικού ημερολογίου, όπου ο λαός εκφράζει την αγάπη, την ευλάβεια και τη λατρεία του στο Παναγιότατο Σώμα και Αίμα του Ιησού Χριστού, στη Θεία Ευχαριστία.
Είναι μία κινητή εορτή που καθορίζεται από την ημέρα της εορτής του Πάσχα και έρχεται δύο εβδομάδες μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής και μια Κυριακή μετά την Πανήγυρη της Αγίας Τριάδας.

Μόνο στο Μητροπολιτικό Ναό στη Νάξο η Αγία Δωρεά μεταφέρεται και εορτάζεται συνήθως την 3η Κυριακή του Ιουλίου (φέτος θα εορταστεί στις 25/7).

Την Κυριακή, λοιπόν, 4 Ιουλίου με ευλάβεια και λαμπρότητα τελέστηκε στις Καθέδρες των Ποιμαντικών Ενοτήτων η πανήγυρη της Αγίας Δωρεάς, χωρίς όμως την καθιερωμένη λιτάνευση καθότι ισχύουν οι γνωστοί περιορισμοί κατά της πανδημίας.

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από την Ποιμαντική Ενότητα Στενής, όπου οι Μοναχές με περίσσιο μεράκι, χρησιμοποιώντας άνθη και άλλα υλικά, φιλοτέχνησαν διάφορα σύμβολα σχετικά με την γιορτή της Αγίας Δωρεάς.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου