Η Μεγάλη Πανήγυρη της Ιεράς Καρδίας

Φέτος η πανήγυρη της Ιεράς Καρδίας του Ιησού εορτάζεται το τριήμερο 9 με 11 Ιουλίου.
Στο Εξώμβουργο η προετοιμασία είχε ξεκινήσει νωρίτερα με τον ευπρεπισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων από εθελοντές ευλαβείς της Ιεράς Καρδίας. Παράλληλα υπήρξε και η πνευματική προετοιμασία την οποία εξασφάλισε ο νέος υπεύθυνος του Προσκυνήματος π. Ιωσήφ Rossi. Μέσω του εννεαημέρου της εορτής χορηγούσε εύστοχα κείμενα μελέτης και προσευχής στους πιστούς προκειμένου να φτάσουν στην εορτή σε τέτοια κατάσταση, ώστε να επωφεληθούν στο έπακρο από τις ευεργεσίες που χορηγεί η Καρδιά του Σωτήρα.

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 το απόγευμα τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Νάξου – Τήνου Σεβασμιότατο π. Νικόλαο με συλλειτουργούς τους: π. Ιωσήφ Rossi υπεύθυνο του Προσκυνήματος και π. Μάρκο Βιδάλη λειτουργό του Προσκυνήματος. Διακονούσε ο δ. Μάριος Φώσκολος.

Στο τέλος της Λειτουργίας εκτέθηκε στην Αγία Τράπεζα το Πανάχραντο Μυστήριο δίνοντας το έναυσμα στην 40ωρη προσκύνηση.
Καθ’ όλη τη νύκτα και την ημέρα του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής ο Ναός της Ιεράς Καρδίας παραμένει ανοικτός για προσκύνηση και προσευχή. Ήδη την προηγούμενη νύκτα αρκετοί πιστοί ανταποκρίθηκαν και ξαγρύπνησαν προσευχόμενοι στο Ναό του Προσκυνήματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Κυριακή 11 Ιουλίου θα τελεστούν έξι Λειτουργίες για τις διάφορες Ποιμαντικές Ενότητες της νήσου Τήνου.

Mπορείτε να διαβάσετε τις ομιλίες του αρχιεπισκόπου εδώ

 

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30-31.3.2024

Οικισμός Ενορία  30 -31 Μαρτίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 30/3 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 31/3 Κυριακή    09:00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 1ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ29 Μαρτίου 2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου