ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς τους παραθεριστές και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες των νησιών μας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τους παραθεριστές και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες
των νησιών μας

 

Αγαπητοί μας,

Χαιρόμαστε που και φέτος επιλέξατε να παραθερίσετε ή να περάσετε μερικές ημέρες στα νησιά  των Κυκλάδων και του Αιγαίου που είναι τόσο όμορφα, με ένα θαυμάσιο και ελκυστικό φυσικό περιβάλλον, μία πλούσια ιστορία, ένα πολιτισμό που παράγεται συνεχώς, με θεαματικές πολιτιστικές δραστηριότητες και προπάντων πανέμορφους ιερούς χώρους για την ξεκούραση του πνεύματος και της  ψυχής.

Γνωρίζουμε πως οι δύσκολες συνθήκες ζωής των μεγάλων πόλεων, σας δημιουργούν κόπωση παραπάνω από αυτή που σας προκαλεί η επαγγελματική σας  απασχόληση. Είναι λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκουραστείτε, έστω και για λίγο, στα πανέμορφα Κυκλαδίτικα και Αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας, για να επιστρέψετε και πάλι στον τόπο κατοικίας σας  ανανεωμένοι ψυχικά και σωματικά.

Είμαστε βέβαιοι πως, η αγάπη σας για τα νησιά μας θα ανταμειφθεί με τη παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων τους και θα σας εξασφαλίσουν μία άνετη και ευχάριστη διαμονή.

Είμαστε όλοι, ως Εκκλησία και τοπική κοινωνία, στη διάθεσή σας για κάθε νόμιμη, λογική και δυνατή εξυπηρέτησή σας, μέσα στα πλαίσια του πνεύματος της αδελφικής εξυπηρέτησης. Θέλουμε όμως να σας παρακαλέσουμε, να συνεργαστείτε μαζί μας και να μας βοηθήσετε, ώστε  σε μία περίοδο, που   εσείς   ξεκουράζεστε, να  μην   κουραστούν παραπάνω, όσοι παραμένουν στον τόπο τους, για να σας εξυπηρετήσουν.

Δεχθείτε με πολλή αγάπη το «καλώς να ορίσετε  κοντά μας» και τις ευχές μας για ένα καλό και ευχάριστο καλοκαίρι.

Δεχθείτε επίσης, σας παρακαλούμε,  την παράκλησή μας να προσαρμοστείτε στον τρόπο ζωής της τοπικής μικρής κοινωνίας μας και της Εκκλησίας που μαζί και συμπληρωματικά προσπαθούν να διατηρήσουν  αναλλοίωτες τις ηθικές και  χριστιανικές αξίες,  πάνω στις οποίες και στηρίζουν την ανθρώπινη ευτυχία τους.

Ως Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου- Τήνου – Άνδρου-Μυκόνου και Επισκοπή Χίου  δεν θεωρούμε τον τουρισμό  βιομηχανία αλλά φιλοξενία με όλες τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται αυτή η αρετή.

Αυτή την αρετή ζητούμε να την ασκούν όχι μόνο οι απλοί κάτοικοι των νησιών μας αλλά και οι  επιχειρηματίες που εξυπηρετούν άμεσα τους τουρίστες και παραθεριστές μας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους μια δίκαιη και τίμια αμοιβή των κόπων τους.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε επίσης πως, ενώ το σώμα ξεκουράζεται με την ανάπαυση, η ξεκούραση της ψυχής εξασφαλίζεται με την προσευχή και τη συμμετοχή στη ζωή της Εκκλησίας και ιδιαίτερα τη συμμετοχή σας στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία την οποία θα σας εξασφαλίζουμε με κάθε θυσία.

Στη Νάξο:

Τον Μητροπολιτικό μας Ναό πάνω στο ιστορικό Κάστρο της Χώρας Νάξου που μπορείτε να ανεβείτε ξεκούραστα με τον ανελκυστήρα χωρητικότητας δέκα ατόμων, το Παρεκκλήσιο της Αμιάντως Συλληφθείσας Θεοτόκου ( το προσωπικό Παρεκκλήσι του Δούκα Μάρκου Σανούδου), το Ποιμαντικό-Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο «Αγία Ούρσουλα» (πρώην Μονή Ουρσουλινών). Τον ιστορικό Ναό του Αγίου Αντωνίου Αβά στο λιμάνι.

Στην Πάρο

Το Ναό της Εκατονταπυλιανής, τον Ενοριακό μας Ναό του Αγίου Αντωνίου δυο βήματα δεξιά από την  Εκατονταπυλιανή ,

Στην Τήνο:

Το Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο λόφο του Εξωμβούργου, της Παναγίας της Βρυσιώτισσας στην ομώνυμη περιοχή, το Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, αλλά και το εντυπωσιακή πρώην Σχολή Ουρσουλινών στα Λουτρά Τήνου, όπως και το λαογραφικό Μουσείο της Μονής των Πατέρων Ιησουϊτών στο ίδιο χωριό.

Στη Μύκονο:

Τον μοναδικό και ιστορικό Ενοριακό μας Ναό αφιερωμένο στην  Παναγία του Ροδαρίου που βρίσκεται στην πλατεία Αλευκάντρας,

Στην Άνδρο:

Τον ιστορικό Ναό του Αγίου Ανδρέα στη Χώρα.

Στη Χίο:

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, αλλά και τους ερειπωμένους Ναούς στα Σκλαβιά.

Στη Μυτιλήνη:

Θα σας ενθουσιάσει ο προσφάτως ανακαινισθέντας από την 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων  Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται απότμημα των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου,

Στη Σάμο:

Την Καθολική Εκκλησία που είναι από το 1901 η  πνευματική ακρόπολη που δεσπόζει στην παραθαλάσσια λεωφόρο στο Βαθύ Σάμου.

Χρήσιμες πληροφορίες  και καθημερινές ειδήσεις για την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και την Καθολική Επισκοπή Χίου  θα βρείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας μας: www.kantam.gr

Καλή   ξεκούραση στο σώμα και την ψυχή σας.

Τήνος 15/06/2015

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου