«Υπόλογοι έναντι του Θεού» όσοι βομβαρδίζουν το Χαλέπι

«Υπόλογοι έναντι του Θεού» όσοι βομβαρδίζουν το Χαλέπι

Όσοι βομβαρδίζουν το Χαλέπι και σκοτώνουν αμάχους «είναι υπόλογοι έναντι του Θεού», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος.

Μιλώντας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στη Ρώμη, ο Πάπας χαρακτήρισε το Χαλέπι «μαρτυρική πόλη, όπου πεθαίνουν όλοι».

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, με την ενεργό υποστήριξη της Ρωσίας έχουν εξαπολύσει επιχείρηση για την κατάληψη των ελεγχόμενων από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ανατολικών συνοικιών της πόλης.

Τα αεροπορικά πλήγματα από τα συριακά και τα ρωσικά αεροσκάφη ισοπεδώνουν κτίρια στις πολιορκημένες περιοχές, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Απευθύνομαι στη συνείδηση όσων είναι υπεύθυνοι για τους βομβαρδισμούς, οι οποίοι μία ημέρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Θεό και θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό», κατέληξε ο Πάπας.

Το Χαλέπι είναι μια πόλη μοιρασμένη στη μέση. Η κυβέρνηση ελέγχει τις δυτικές συνοικίες και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) τις ανατολικές.

Τις τελευταίες ημέρες το ανατολικό Χαλέπι βομβαρδίζεται σφόδρα ενώ η κυβέρνηση της Συρίας και οι σύμμαχοί της ετοιμάζουν μεγάλη χερσαία επίθεση για την κατάληψη των ανατολικών συνοικιών της πόλης και την ολοκληρωτική ήττα των τζιχαντιστών.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες με αποτέλεσμα από τους κυβερνητικούς και ρωσικούς βομβαρδισμούς να σκοτώνονται πολίτες.

Στο περικυκλωμένο από τους κυβερνητικούς ανατολικό Χαλέπι δεν υπάρχουν «αντάρτες» παρά μόνο τρομοκράτες.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Δύση (που επίσης ευθύνεται για εκατόμβες νεκρών αμάχων στη Συρία) δεν θέλει το Χαλέπι να περάσει πλήρως υπό κυβερνητικό έλεγχο και επικαλείται «εγκλήματα πολέμου» για να σταματήσει η επίθεση.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου