Ο Πάπας Φραγκίσκος στη Μyanmar και Bangladesh 26/11/-3/12/2017

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος στη  Μyanmar και Bangladesh 26/11/-3/12/2017

Το 21ο αποστολικό διεθνές ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου , που θα γίνει στην Δημοκρατία της Ένωσης Μυανμάρ και επίσης γνωστή ως Βιρμανία και στο Bangladesh από τις 26 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου, ήταν στο επίκεντρο της ενημέρωσης , χθες το πρωί στο Βατικανό. Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, κ.  Greg Burke, υπενθύμισε το πρόγραμμα  του ταξιδιού υπογραμμίζοντας, ότι ο Άγιος Πατέρας  θα φέρει στις δύο Ασιατικές χώρες ένα μήνυμα συμφιλίωσης , συγνώμης και ειρήνης. Έκανε γνωστό, μεταξύ άλλων, ότι θα υπάρξει και μία ιδιαίτερη συνάντηση ,στις 30 Νοεμβρίου, με τον αρχηγό  του στρατού της Βιρμανίας τον στρατηγό Min Aung Hlaing.

Ο GregBurkeαποκάλυψε επίσης  ότι στη διάρκεια της διαθρησκευτικής και οικουμενικής συνάντησης για την ειρήνη, που είναι προγραμματισμένη για  τον προσεχή Δεκέμβριο  στην Dhaka, στο Bangladesh,θα είναι επίσης παρούσα μία ομάδα προσφύγων  rohingya.

Πριν από τη Θεία Λειτουργία  στην Dhaka, μερικά παιδιά των δρόμων θα προσφέρουν στον Ποντίφικα σανδάλια που κατασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά.

Στις δύο Ασιατικές Χώρες, ο Πάπας Φραγκίσκος θα ταξιδέψει  με ένα κλειστό αυτοκίνητο όχι όμως τεθωρακισμένο. Στην Myanmar, θα φιλοξενηθεί  στην Αρχιεπισκοπή, ενώ  στο Bangladesh στην έδρα της Αποστολικής Νουντσιατούρας.

Ας ακούσομε τον ίδιο τον κ.  Greg Burke, Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας:

Και στις δύο αυτές Χώρες είναι ένα ταξίδι στην περιφέρεια.  Ο Πάπας Φραγκίσκος συχνά μιλά  για τις περιφέρειες  και αυτή είναι πράγματι είναι μια περιφέρεια: λίγο για την μεγάλη απόσταση, λίγο επίσης για την πολύ μικρή Καθολική κοινότητα  και στις δύο Χώρες.

Ένα ταξίδι σε Χώρες που οφείλουν να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις. Μεταξύ των οποίων η φτώχεια.…

Στο Bangladesh, μόνο πρόσφατα , από Χώρα «υπανάπτυκτη» έγινε Χώρα «σε πορεία προς ανάπτυξη». Και είναι, σίγουρα, ακόμη πιο ισχυρό το μήνυμα ελπίδας, που φθάνει με την άφιξη του Πάπα, όταν  ταξιδεύει  σε τόσο φτωχές Χώρες, όπως αυτές οι δύο.

Υπάρχει και ένα  άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο  και είναι  το διαθρησκειακό. Η Myanmar είναι  μία Βουδιστική  Χώρα. Ενώ το Bangladesh είναι επισήμως μία Χώρα Ισλαμική. Και ο Πάπας θέλει να αποδείξει, για μια φορά ακόμη, ότι όλες οι θρησκείες μπορούν και οφείλουν να συμβάλλουν στην ειρήνη και την συμφιλίωση.

Ο Πάπας θέλει επίσης θέλει να στηρίξει στην πίστη των μικρών Καθολικών  κοινοτήτων  των Χωρών αυτών. Πρόκειται  για μειονότητες, αλλά είναι πολύ σημαντικές  για την τοπική κοινωνία τόσο του Bangladesh όσο και της  Myanmar

Είναι ένα αποστολικό ταξίδι  και έχει  μεγάλη σημασία   σε επίπεδο ποιμαντικό. Έχουμε δει τόσες φορές τον Πάπα να πηγαίνει τόσο μακριά  προκειμένου να συναντήσει μία τόσο μικρή κοινότητα. Είναι σίγουρα  μια μεγάλη βοήθεια , είναι ένας τρόπος  για να ενισχύει την πίστη τους.

Θυμόμαστε  μερικές κεντρικές συναντήσεις που θα γίνουν σ’ αυτά τα δύο ταξίδια…

Στην Myanmar η συνάντηση με τους Βουδιστές  θα είναι πολύ σημαντική  αλλά και στο Bangladesh όπου θα γίνει η διαθρησκειακή συνάντηση.

Και στις δύο Χώρες ο Πάπας  θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του με συνάντηση που θα έχει με τους νέους.

Οι  μικρές Καθολικές κοινότητες περιμένουν με μεγάλη ελπίδα τον Πάπα Φραγκσκο.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου