Χριστούγεννα περιορισμένα αλλά εξ ίσου Ευλογημένα!

Χριστούγεννα περιορισμένα αλλά εξ ίσου Ευλογημένα!

xristugena_xinara_2020_10.JPG

Την παραμονή των Χριστουγέννων τελέστηκε η Ακολουθία της Αγρυπνίας των Χριστουγέννων στον Μητροπολιτικό μας Ναό στη Νάξο, στον Καθεδρικό ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα Τήνου και στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στην Πόλη της Χίου.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων τελέσθηκε με επισημότητα στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα Τήνου, από τον Αρχιεπίσκοπό μας  π. Νικόλαο.xristugena_xinara_2020_19.JPG

 

Συλλειτούργησε ο νεοδιορισμένος εφημέριος Κώμης της Τήνου π. Αλέξανδρος. Συμπαραστάτες στην Τελετή ήταν ο π. Ριχάρδος, εφημέριος Παναγίας του Ροδαρίου Μυκόνου και ο π. Ιωάννης, εφημέριος της ποιμαντικής Ενότητας Κάμπου Τήνου.

Στο αρμόνιο και στα ψαλτικά οι αδελφοί Χρήστος και Τώνης Φιοράντης, οι οποίοι μαζί με το πολύ συγκεκριμένο εκκλησίασμα, λόγω μέτρων, έψαλλαν τους λειτουργικούς ύμνους και τα άσματα της εορτής.

xristugena_xinara_2020_31.JPG

Μεστός και επίκαιρος ο λόγος του Σεβασμιοτάτου μας π. Νικολάου, νουθέτησε τους εκκλησιαζομένους αλλά και όσους παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία ηλεκτρονικά από το FB με λόγια αγάπης, ειρήνης και υπακοής.

Λίγοι οι συμμετέχοντες πιστοί, λόγω των μέτρων εξ αιτίας του κορωνοϊού, τηρώντας κατά γράμμα τα μέτρα της Κυβέρνησης, όσον αφορά στα θέματα της υγείας μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος και ο ιερέας που συλλειτούργησαν, απολύμαναν προηγουμένως τα χέρια τους για να δώσουν την Θεία Κοινωνία (Αίμα και Σώμα του Χριστού) στους μεταλαμβάνοντες.

Οι πιστοί με τις μάσκες τους και με τις αποστάσεις, (υπήρχαν και οικογένειες με παιδιά) συμμετείχαν ευλαβικά στην Τελετή.

xristugena_xinara_2020_53.JPG

Στην έξοδο της Εκκλησίας χαιρετήθηκαν και ευχήθηκαν του χρόνου να είναι καλύτερα για όλους μας.

Το απόγευμα των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος μας π. Νικόλαος τέλεσε και πάλι την Θεία Λειτουργία, με κάθε επισημότητα στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου της Χώρας Τήνου, για να εξυπηρετήσει τους ενορίτες της μεγαλύτερης ενορίας μας στην Τήνο.

1ή.JPG

Και εκεί τηρήθηκαν όλες οι οδηγίες της πολιτείας και οι συμβουλές της Εκκλησίας για την προστασία της υγείας όλων.

2ή.JPG

Ο κάθε εφημέριος μας στην Τήνο και τα άλλα επτά νησιά της τοπικής μας Εκκλησίας τέλεσαν ο καθένας τρεις ή τέσσερεις φορές το Μυστήριο της Ευχαριστίας, για να εξυπηρετήσουν τους ενορίτες τους, αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα του 2020.

3ή.JPG

 

Υπολογίζουμε ότι, χάρη σ’ αυτήν την ειδική άδεια που δόθηκε από την Εκκλησία, συμμετείχαν στη Χριστουγεννιάτικη τέλεση της Θείας Λειτουργίας τουλάχιστο τα 3/5 των ενοριτών μας.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή μας ενημερωθήκαμε ότι η ίδια δυνατότητα θα δοθεί για την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.

xristugena_xinara_2020_57.JPG

ΝΦΚ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου