Χριστιανοί Βασανίζονται από την Κυβέρνηση στο Βιετνάμ για να αλλαξοπιστήσουν

Χριστιανοί Βασανίζονται από την Κυβέρνηση στο Βιετνάμ για να αλλαξοπιστήσουν

Σοκάρουν πληροφορίες που έρχονται για τα βασανιστήρια που περνούν οι χριστιανοί στο Βιετνάμ. Αρκετοί Χριστιανοί χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους αφού αρνήθηκαν να προσκυνήσουν άγαλμα του Βούδα και να απαρνηθούν την πίστη τους στον Ιησού Χριστό.

Σύμφωνα με μαρτυρία του Ιερέα Hoang Van Pa, κυβερνητικοί αξιωματούχοι απείλησαν ανοιχτά 33 χριστιανούς, από το χωριό Phá Lóm να αρνηθούν την πίστη τους στον Ιησού Χριστό.
Η αστυνομία συνέλεξε προσωπικές πληροφορίες για τους 33 πιστούς και οργάνωσε μια ανοικτή δίκη ενώπιον της κοινότητας. Εκεί οι αστυνομικοί παρουσίασαν μια εικόνα του Βούδα και προσπάθησαν να υποχρεώσουν τους Χριστιανούς να απαρνηθούν την πίστη τους και να προσκυνήσουν την εικόνα
Τέσσερις από τους χριστιανούς πιστούς που αρνήθηκαν να υπακούσουν βασανίστηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο μιας και έχουν υπάρξει ξανά φαινόμενα βίας και τους προηγούμενους μήνες.
Η χριστιανική κοινότητα στο Βιετνάμ συχνά γίνεται στόχος επιθέσεων από την κυβέρνηση αλλά και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις.
Πηγή σημειώνει στο  Εκκλησία online, πως σε μια κομμουνιστική χώρα όπου συνήθως η χριστιανοσύνη φαντάζει μη πατριωτική και αντκαθεστωτική, οι Χριστιανοί στο Βιετνάμ συχνά γίνονται θύματα ρατσισμού, παρενόχλησης, βασανιστηρίων, φυλακίσεων ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τους παίρνουν δια της βίας τη Γη τους.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου