Χριστιανοί Βασανίζονται από την Κυβέρνηση στο Βιετνάμ για να αλλαξοπιστήσουν

Χριστιανοί Βασανίζονται από την Κυβέρνηση στο Βιετνάμ για να αλλαξοπιστήσουν

Σοκάρουν πληροφορίες που έρχονται για τα βασανιστήρια που περνούν οι χριστιανοί στο Βιετνάμ. Αρκετοί Χριστιανοί χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους αφού αρνήθηκαν να προσκυνήσουν άγαλμα του Βούδα και να απαρνηθούν την πίστη τους στον Ιησού Χριστό.

Σύμφωνα με μαρτυρία του Ιερέα Hoang Van Pa, κυβερνητικοί αξιωματούχοι απείλησαν ανοιχτά 33 χριστιανούς, από το χωριό Phá Lóm να αρνηθούν την πίστη τους στον Ιησού Χριστό.
Η αστυνομία συνέλεξε προσωπικές πληροφορίες για τους 33 πιστούς και οργάνωσε μια ανοικτή δίκη ενώπιον της κοινότητας. Εκεί οι αστυνομικοί παρουσίασαν μια εικόνα του Βούδα και προσπάθησαν να υποχρεώσουν τους Χριστιανούς να απαρνηθούν την πίστη τους και να προσκυνήσουν την εικόνα
Τέσσερις από τους χριστιανούς πιστούς που αρνήθηκαν να υπακούσουν βασανίστηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο μιας και έχουν υπάρξει ξανά φαινόμενα βίας και τους προηγούμενους μήνες.
Η χριστιανική κοινότητα στο Βιετνάμ συχνά γίνεται στόχος επιθέσεων από την κυβέρνηση αλλά και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις.
Πηγή σημειώνει στο  Εκκλησία online, πως σε μια κομμουνιστική χώρα όπου συνήθως η χριστιανοσύνη φαντάζει μη πατριωτική και αντκαθεστωτική, οι Χριστιανοί στο Βιετνάμ συχνά γίνονται θύματα ρατσισμού, παρενόχλησης, βασανιστηρίων, φυλακίσεων ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τους παίρνουν δια της βίας τη Γη τους.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου