Χριστιανοί Βασανίζονται από την Κυβέρνηση στο Βιετνάμ για να αλλαξοπιστήσουν

Χριστιανοί Βασανίζονται από την Κυβέρνηση στο Βιετνάμ για να αλλαξοπιστήσουν

Σοκάρουν πληροφορίες που έρχονται για τα βασανιστήρια που περνούν οι χριστιανοί στο Βιετνάμ. Αρκετοί Χριστιανοί χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους αφού αρνήθηκαν να προσκυνήσουν άγαλμα του Βούδα και να απαρνηθούν την πίστη τους στον Ιησού Χριστό.

Σύμφωνα με μαρτυρία του Ιερέα Hoang Van Pa, κυβερνητικοί αξιωματούχοι απείλησαν ανοιχτά 33 χριστιανούς, από το χωριό Phá Lóm να αρνηθούν την πίστη τους στον Ιησού Χριστό.
Η αστυνομία συνέλεξε προσωπικές πληροφορίες για τους 33 πιστούς και οργάνωσε μια ανοικτή δίκη ενώπιον της κοινότητας. Εκεί οι αστυνομικοί παρουσίασαν μια εικόνα του Βούδα και προσπάθησαν να υποχρεώσουν τους Χριστιανούς να απαρνηθούν την πίστη τους και να προσκυνήσουν την εικόνα
Τέσσερις από τους χριστιανούς πιστούς που αρνήθηκαν να υπακούσουν βασανίστηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο μιας και έχουν υπάρξει ξανά φαινόμενα βίας και τους προηγούμενους μήνες.
Η χριστιανική κοινότητα στο Βιετνάμ συχνά γίνεται στόχος επιθέσεων από την κυβέρνηση αλλά και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις.
Πηγή σημειώνει στο  Εκκλησία online, πως σε μια κομμουνιστική χώρα όπου συνήθως η χριστιανοσύνη φαντάζει μη πατριωτική και αντκαθεστωτική, οι Χριστιανοί στο Βιετνάμ συχνά γίνονται θύματα ρατσισμού, παρενόχλησης, βασανιστηρίων, φυλακίσεων ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τους παίρνουν δια της βίας τη Γη τους.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου