«Χωρίς τον Χριστό δεν υπάρχει προσανατολισμός»

«Χωρίς τον Χριστό δεν υπάρχει προσανατολισμός»

Ο Χριστός είναι η Αλήθεια που καθοδηγεί τη ζωή μας. «Με τον Ιησού δίπλα μας μπορούμε να προχωρήσουμε με σιγουριά». Στο τέλος του Angelus, έκανε έκκληση για τους μετανάστες

Το βλέμμα και η διδασκαλία του Χριστού βρέθηκαν στο επίκεντρο της κατήχησης του Πάπα κατά τη Θεομητορική προσευχή της Κυριακής στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Σχολιάζοντας το σημερινό απόσπασμα του Ευαγγελίου στο οποίο αναφέρεται ότι ο Ιησούς, βλέποντας ένα μεγάλο πλήθος, «τους συμπόνεσε επειδή ήταν σαν τα πρόβατα που δεν έχουν βοσκό και άρχισε να τους διδάσκει πολλά πράγματα», ο Φραγκίσκος επεσήμανε τα τρία ρήματα που χαρακτηρίζουν τη σκηνή που περιγράφεται από τον ευαγγελιστή Μάρκο.

Βλέπω, συμπονώ, διδάσκω

Αυτό το «φωτογράφημα», εξήγησε ο Πάπας, περιέχει τα «ρήματα του Ποιμένα» και φωτογραφίζουν «τα μάτια του θεϊκού Διδάσκαλου και τη διδασκαλία του».

«(…) βλέπω, συμπονώ, διδάσκω. Θα μπορούσαμε να τα αποκαλέσουμε ως ρήματα του Ποιμένα. Ο Ιησούς κοιτάζει πάντα με τα μάτια της καρδιάς. (…)Ο Ιησούς εμφανίζεται ως η υλοποίηση της μέριμνας και της ανησυχίας του Θεού για τον λαό του».

Ο Ιησούς προσφέρει τον άρτο του Λόγου

Δρώντας με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που θα μπορούσαμε να αναμένουμε, υπογραμμίζει ο Πάπας Φραγκίσκος, μπροστά σε αυτό το εξαντλημένο και αναγκεμένο πλήθος, ο Ιησούς δεν κάνει θαύματα αλλά, συγκινημένος, αρχίζει να «τους διδάσκει πολλά πράγματα» επειδή, προειδοποιεί ο Ποντίφικας, «Χωρίς την αλήθεια, που είναι ο ίδιος ο Χριστός, δεν είναι δυνατόν να βρούμε τον σωστό προσανατολισμό της ζωής».

«Ιδού ο πρώτος άρτος που ο Μεσσίας προσφέρει στο πεινασμένο και χαμένο πλήθος: ο άρτος του Λόγου. Όλοι εμείς χρειαζόμαστε το λόγο της αλήθειας για να καθοδηγεί και να διαφωτίζει την πορεία μας.»

Μιμούμαστε το Χριστό και αναλαμβάνουμε την ευθύνη

Και αν η πρόσκληση είναι να μιμούμαστε το Χριστό, η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου προς την Παρθένο Μαρία, είναι να βρούμε σε Εκείνον την βοήθεια για να «αναλάβουμε τα προβλήματα, τα βάσανα και τις δυσκολίες του πλησίον μας, μέσα από μια στάση από κοινού αντιμετώπισης και εξυπηρέτησης.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου