Ο νέος Αποστολικός Νούντσιος Leopold Girelli στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο νέος Αποστολικός Νούντσιος Leopold Girelli στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Συνάντηση με τον νέο αποστολικό νούντσιο Leopoldo Girelli είχε στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου το πρωί της Δευτέρας 23ης Ιουλίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Ο νέος αποστολικός νούντσιος συνοδευόταν από τον βικάριο της καθολικής εκκλησίας στην Κύπρο George Kraj.

Αυτή ήταν η πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου αποστολικού νούντσιου στον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύπρου.

Στη θέση αυτή, ο Leopoldo Girelli βρίσκεται από την 15η Σεπτεμβρίου του παρελθόντος έτους, ο οποίος δύο μέρες νωρίτερα είχε ονομαστεί επίσης αποστολικός νούντσιος στο Ισραήλ και Αποστολικός Δελεγάτος στην Ιερουσαλήμ και την Παλαιστίνη.

Ο Girelli ήταν μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2017 αποστολικός νούντσιος στην Σιγκαπούρη και αποστολικός αντιπρόσωπος στη Μαλαισία, επίσης αποστολικός νούντσιος παρά της Ενώσεως των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και επίσης αποστολικός αντιπρόσωπος στο Βιετνάμ.

Επίσης, από την Predore, της Επαρχίας της Bergamo, ήταν ο πρώτος αποστολικός αντιπρόσωπος στο Βιετνάμ, (χωρίς όμως να διαμένει εκεί) από το έτος 1975.

Η ονομασία του ήταν καρπός της Ομάδας εργασίας μεταξύ Ρώμης και Ανόι και ήταν το «πρώτο βήμα» προς μία ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ της Αγίας Έδρας και του Βιετνάμ.

Διετέλεσε επίσης αποστολικός νούντσιος στην Ινδονησία και στο ανατολικό Τιμόρ.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου