ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ…

ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ…

Ο τίτλος θα μπορούσε να αφορά οποιοδήποτε επαγγελματία ή ιδιοκτήτη επιχείρησης, που αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της καραντίνας του κορωνοϊου.
Στην παρούσα περίπτωση αφορά τρανς άτομα, από τη Λατινική Αμερική, που εκδίδονται για να ζήσουν, στη Ρώμη. Η παρατεταμένη απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών τις στέρησε από το όποιο εισόδημα. Ο εφημέριος της περιοχής Tonvaianica ντον Andrea Connocchia είδε, στα μέσα Απριλίου, να χτυπούν την πόρτα του 1-2 αρχικά, τις βοήθησε, τις επόμενες μέρες ήρθαν και άλλες, είκοσι περίπου. Όλες από Βραζιλία, Κολομβία και Αργεντινή, 40-50 ετών περίπου, με αξιοθαύμαστη πίστη τα περισσότερα, όπως διαπίστωσε συγκινημένος ο ίδιος ο ιερέας.
 Αδυνατώντας σταδιακά να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους, γιατί και τα πακέτα με τρόφιμα που διένειμε η ενορία του προς τους φτωχούς της περιοχής δεν επαρκούσαν, απευθύνθηκε στον ήδη γνωστό του, φύλακα – άγγελο όλων των εχόντων ανάγκη στην αιώνια πόλη, Καρδινάλιο Κ. Krajewski, τον Υπεύθυνο Φιλανθρωπίας του Πάπα. Το “άτυπο” αίτημα συμπαράστασης συνοδευόταν από επιστολή στα ισπανικά των ιδίων των τρανς προς τον Φραγκίσκο, με φωτοτυπία, σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία, των ταυτοτήτων τους : καμιά τους δεν έχει καταφέρει να αλλάξει επίσημα τα στοιχεία και να αναγράφεται ως γυναίκα.
Ο Πάπας απάντησε σύντομα και γραπτά, ευχαριστώντας και στηρίζοντας τις ψυχολογικά και έμπρακτα, προσφέροντας τους, μέσω του Καρδιναλίου, αρκετά πακέτα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για να καταφέρουν να επιβιώσουν.
Η είδηση έγινε γνωστή παραμονή Πρωτομαγιάς και δεν ξένισε κανένα αφού είναι γνωστό ότι ο Πάπας δεν κάνει διακρίσεις. Ίσως όμως γλύτωσε τον καλό ποιμένα ντον Ανδρέα από τα σχόλια “ευσεβών ενοριτών” του, που θα μπορούσαν να σκεφθούν κάθε κακία, εκτός από το πραγματικό γεγονός της χριστιανικής αγάπης προς συνανθρώπους …

Πληροφόρηση από εφημερίδα il Messaggero,
Φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
  

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου