ΧΙΛΙΕΣ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΠΙΤΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

ΧΙΛΙΕΣ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΠΙΤΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

Ένα γεύμα με βάση την Ναπολιτάνικη πίτσα πρόσφερε ο Πάπας Φραγκίσκος σε 1.500 άτομα χθες, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας κατ΄την οποία έγινε και το τυπικό της αγιωνυμίας της Μακαρίας Τερέζας της Καλκούτας. Αυτό έγινε γνωστό από μία ανακοίνωση  του υπεύθυνου για την ποντιφική ελεημοσύνη Πανοσιολογιοτάτου Konrad Krajewski, εξηγώντας ότι το γεύμα έγινε στην Αίθριο της Αίθουσας Παύλος 6ος.

Οι προσκεκλημένοι ήταν φτωχοί και αναγκεμένοι, ιδιαίτερα  των σπιτιών (κοιτώνες)  των Αδελφών της Μητέρας Τερέζας που προερχόταν από όλη την Ιταλία Milano, Bologna, Firenze, Napoli και από όλους τους κοιτώνες  της Ρώμης. Ταξίδεψαν όλη τη νύκτα με διάφορα πούλμαν για να λάβουν  μέρος  πρώτα στην αγιωνυμία και έπειτα στο γεύμα. ΌλοισυμμετείχανστηΘείαΛειτουργίααπόκεντρικέςθέσεις.

Στο γεύμα – εξηγεί ακόμη η ανακοίνωση υπηρέτησαν  περίπου 250 Αδελφές της Μητέρας Τερέζας, 50 Αδελφοί της Οργάνωσης για άνδρες του ιδίου μοναχικού τάγματος  και άλλοι εθελοντές.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου