ΧΙΛΙΕΣ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΠΙΤΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

ΧΙΛΙΕΣ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΠΙΤΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

Ένα γεύμα με βάση την Ναπολιτάνικη πίτσα πρόσφερε ο Πάπας Φραγκίσκος σε 1.500 άτομα χθες, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας κατ΄την οποία έγινε και το τυπικό της αγιωνυμίας της Μακαρίας Τερέζας της Καλκούτας. Αυτό έγινε γνωστό από μία ανακοίνωση  του υπεύθυνου για την ποντιφική ελεημοσύνη Πανοσιολογιοτάτου Konrad Krajewski, εξηγώντας ότι το γεύμα έγινε στην Αίθριο της Αίθουσας Παύλος 6ος.

Οι προσκεκλημένοι ήταν φτωχοί και αναγκεμένοι, ιδιαίτερα  των σπιτιών (κοιτώνες)  των Αδελφών της Μητέρας Τερέζας που προερχόταν από όλη την Ιταλία Milano, Bologna, Firenze, Napoli και από όλους τους κοιτώνες  της Ρώμης. Ταξίδεψαν όλη τη νύκτα με διάφορα πούλμαν για να λάβουν  μέρος  πρώτα στην αγιωνυμία και έπειτα στο γεύμα. ΌλοισυμμετείχανστηΘείαΛειτουργίααπόκεντρικέςθέσεις.

Στο γεύμα – εξηγεί ακόμη η ανακοίνωση υπηρέτησαν  περίπου 250 Αδελφές της Μητέρας Τερέζας, 50 Αδελφοί της Οργάνωσης για άνδρες του ιδίου μοναχικού τάγματος  και άλλοι εθελοντές.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ANGELUS, Κυριακής 14ης Αυγούστου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή,14 Αυγούστου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της σημερινής Θείας Λειτουργίας υπάρχει μια

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου