Χιλιάδες πιστών στην τελετή Αγιοποίησης της Μητέρας Τερέζας στη Ρώμη – Βίντεο

Χιλιάδες πιστών στην τελετή Αγιοποίησης της Μητέρας Τερέζας στη Ρώμη 

του Νίκου Παπαχρήστου

H τελετή Αγιοποίησης της Μητέρας Τερέζας, της Ρωμαιοκαθολικής Μοναχής και Ιεραποστόλου που για δεκαετίες διακόνησε τους φτωχούς της Καλκούτα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Ρώμη.

Γεννημένη το 1910 στα Σκόπια από Αλβανούς γονείς η Μητέρα Τερέζα, ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’40, εργάσθηκε μαζί με την Αδελφότητά που ίδρυσε, «Ιεραπόστολοι της Φιλανθρωπίας», για την ανακούφιση των ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το έργο της αναγνωρίσθηκε από χιλιάδες απλούς Χριστιανούς καθολικούς σε όλο τον κόσμο, στηρίχθηκε από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, το Τάγμα της σήμερα αριθμεί περισσότερα από 6000 μέλη ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι όσοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για τους σκοπούς των «Ιεραποστόλων της Φιλανθρωπίας» σε 139 χώρες.

Ωστόσο θα πρέπει να αναφερθεί ότι πολλοί ερευνητές, ιστορικοί ακόμα και πανεπιστημιακοί έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε η Μητέρα Τερέζα αλλά και για τις σχέσεις που διατηρούσε με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Παραταύτα η αγάπη των ρωμαιοκαθολικών πιστών για την Μητέρα Τερέζα αλλά και τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αρμόδια Επιτροπή του Βατικανού – μεταξύ των οποίων και δύο θαύματα που αποδίδονται στην μακαριστή μοναχή – συνηγόρησαν για την αγιοποίησή της.

Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα στην πλατεία  ενώπιον της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου προεξήρχε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρώμης, Πάπας Φραγκίσκος και συμμετείχαν πλήθος Ιερέων και περισσότεροι από εκατό χιλιάδες πιστοί απ’ όλο τον κόσμο.

Πάνω από την κεντρική είσοδο του Αγίου Πέτρου είχε τοποθετηθεί μια εικόνα της νέας Αγίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

[module-592]

Πηγή: amen.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου