Χαρούμενα προσωπάκια στην άγρια φύση!

Χαρούμενα προσωπάκια στην άγρια φύση!


Οι συναντήσεις για την Κατήχηση των παιδιών μας, για την περίοδο 2016 – 2017, έφθασαν στο τέλος τους!

Αφού έγιναν 4 Παντηνιακές συναντήσεις – επιμορφώσεις με τους γονείς των παιδιών που έλαβαν το χρίσμα, 2 συναντήσεις με τους γονείς των παιδιών που έλαβαν το μυστήριο της Μετάνοιας και Θείας Ευχαριστίας, η κατήχηση των παιδιών μας ολοκληρώθηκε με το Μυστήριο του Χρίσματος, Παντηνιακό, στη Μητρόπολη και τα Μυστήρια Μετάνοιας και Ευχαριστίας στις Ενορίες των παιδιών!

Έφθασε και η μέρα για μια γιορτούλα μέσα στη φύση. Έτσι και τα δύο κατηχητικά κέντρα (της πόλης Αγ. Νικολάου και της ενότητας Στενής Αγ. Νικολάου) έκαναν μια όμορφη εκδρομούλα στη θάλασσα: Κολυμπήθρα και Λειβάδα αντίστοιχα!

Λειβάδα!…

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, τρία αυτοκίνητα ξεκίνησαν από την πλατεία του Αγ. Νικολάου Στενής, επιβαίνοντας σε αυτά 18 παιδιά και 4 ενήλικες, με προορισμό το Ναό  της Παναγίας της Λειβάδας! Εκεί, ευχαριστήσαμε τον Κύριο για τη χρονιά που πέρασε, κάναμε έναν απολογισμό, αναφέραμε μνήμες που συγκρατήσαμε, ψάλαμε, προσευχηθήκαμε… ζήσαμε λίγο μέσα στο πράσινο της όμορφης φύσης…

Επόμενος προορισμός η άγρια ομορφιά, θάλασσα της Λειβάδας η οποία όμως μας υποδέχτηκε πολύ ήρεμη και με αρκετή ζέστη. Παίξαμε χαρούμενα, ξέγνοιαστα, κοντά στη θάλασσα, με τα δωράκια που μας μοίρασε ο π. Γιάννης! Οι ευχάριστες στιγμές διαδέχονταν η μία την άλλη. Λογοπαίγνια:

–         Από πού κατάγεται ο π. Γιάννης; Από πού η αδ. Θηρεσία;

–         Από τη Στενή! Εκεί αρχίζει και σταματά το καθετί! (απάντησαν όλοι μαζί). 

          Μετά ακολούθησαν κουίζ…

Η ώρα περνούσε ευχάριστα ενώ ο κος Νίκος μας περίμενε στη δροσιά της ταβέρνας του, με μπόλικα σαντουιτσάκια, χυμούς, κέικ, μπανάνες, καφέ…!

Τι ομορφιά, τι ησυχία, τι αγάπη! Άλλος κόσμος. Βρισκόμαστε στην Τήνο; Τι μεγαλεία έκανε ο Κύριος! Τι μεγάλα βράχια, τι δύναμη…! Να μην πάρουμε και κανένα μικρό βραχάκι ως αναμνηστικό; Βεβαίως και ναι, για το Πασακρωτήρι!…

Λυπηθήκαμε που έπρεπε να επιστρέψουμε και ν’ αφήσουμε πίσω μας την ωραία Λειβάδα. Σίγουρα θα ξαναρθούμε και θα κάνουμε και μπάνιο, όμως προς το παρόν θα πρέπει να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής και να κατευθυνθούμε προς τα μέσα χωριά…!

Ραντεβού παιδιά στις κατασκηνώσεις… και τον Σεπτέμβριο στον Αγ. Φωκά μαζί με άλλα παιδιά και τα τρία κατηχητικά κέντρα παρέα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γιάννη Ρήσο, στον κ. Ανδρέα Παλαμάρι, στην κα Αντωνία Φώσκολου, στην κα Γιάννα Φώσκολου, στην αδ. Θηρεσία και βέβαια στον ποιμένα μας τον π. Γιάννη.

Μια κατηχήτρια

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ 10 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου