“Χαρίζω ένα αναπνευστήρα μου στους προσβληθέντες από τον κορονοϊό”

“Χαρίζω ένα αναπνευστήρα μου στους προσβληθέντες από τον κορονοϊό”

Μια πληροφορία που αυτή την τόσο θλιβερή στιγμή που ζούμε, άγγιξε πολλές καρδιές.
Κάποιος άρρωστος με SLA (Παράπλευρη Αμιοτροφική Σκλήρυνση) SLA προσφέρει ένα από τους δύο αναπνευστήρες για αρρώστους του κορονοϊού. Μία χειρονομία που συγκίνησε όλους.

Ο Πέτρος, άρρωστος με Παράπλευρη Αμιοτροφική Σκλήρυνση και η γεύση αγάπης
Ονομάζεται Πέτρος και έχει την αρρώστια της Παράπλευρης Αμιοτροφικής Σκλήρυνσης. Η αγάπη του για τη ζωή είναι τόσο μεγάλη , που θέλει κάτι να δωρίσει, που θα βοηθήσει να επιβιώσει όποιον έχει ανάγκη από αυτόν. Η χειρονομία του πράγματι, αναφέρθηκε στην εφημερίδα La Stampa: χάρισε τον αναπνευστήρα του σε όσους τον χρειάζονται, ιδιαίτερα σε όποιον έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό.
Ο δεύτερος αναπνευστήρας είναι μια ρεζέρβα, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Πέτρος βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο της ζωής του,. Αν κάποια στιγμή χαλάσει η ζωή του Πέτρου θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα. Όμως η καρδιά του είναι τόσο μεγάλη που ξεπερνά το φόβο μη τυχόν και μείνει χωρίς αναπνευστήρα.

Το δώρο του αναπνευστήρα
“Εγώ διαθέτω ένα δεύτερο αναπνευστήρα για κάθε ενδεχόμενο αν χαλάσει ο πρώτος αλλά αυτή τη στιγμή μπορεί άμεσα να βοηθήσει κάποιον που έχει μολυνθεί από το νέο θανατηφόρο ιό. Αν όμως περάσει αυτή η έκτακτη ανάγκη σε δυο ή τρεις μήνες , ας μου τον επιστρέψουν” – είπε ο Πέτρος μέσω κάποιου αυτόπτη μάρτυρα με τον οποίο επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο, ξεκίνησε από τη σύζυγό του Αντωνέλλα, η οποία και διηγήθηκε αυτή τη χειρονομία αγάπης του συζύγου της.

Η ασθένεια του Πέτρου
Ο Πέτρος υποφέρει από την ασθένεια του εδώ και δέκα χρόνια. Η αγάπη του για τη ζωή περνάει μέσα από ένα τόσο σημαντικό δώρο, όπως αυτό ενός αναπνευστήρα. Ζει στην επαρχία του Τορίνο και, από το 2012, δεν μπορεί πλέον να κινηθεί από το κρεβάτι του και, όπως είπαμε, επικοινωνεί μόνο με κάποιον που μπορεί να διαβάσει μέσα από την κίνηση των ματιών αυτά που θέλει να πει. Η αγάπη του για τη ζωή περνάει μέσα από ένα τόσο σημαντικό δώρο, όπως αυτό ενός αναπνευστήρα.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου