ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 η Εκκλησία της Χίου έζησε χαράς ευαγγέλια. Μια ιστορική στιγμή όχι μόνο για την Ενορία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου αλλά και για όλη την Επισκοπή Χίου-Λέσβου Σάμου.

Στις 6 το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Νικολάου από τον Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου–Μυκόνου και Αποστολικό Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου. Μαζί του Συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιότατος π. Δομίνικος Ψάλτης, Κανονικός του Καθεδρικού Ναού του  Αγίου Νικολάου Χίου, ο Γενικός Βικάριος της Επισκοπής Χίου π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς, ο εφημέριος του Ναού π. Λέων Κισκίνης και οι δύο Υποδιάκονοι της Επισκοπής  Len Michim και Μάριος Φώσκολος.

Ο Ναός  ήταν γεμάτος από ενορίτες οι οποίοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν με τον Ιερό Κλήρο της Επισκοπής την  εορτή του Αγίου Προστάτη της Ενορίας τους.

Το πλούσιο  φωτογραφικό της ημέρας δίνει μία πραγματική εικόνα της μεγάλης  ιστορικής στιγμής που έζησε η  Εκκλησία της Χίου.

Για  πρώτη φορά μετά από πολλές δεκάδες χρόνια το Ιερό του Ναού στολιζόταν από την παρουσία  Ιερού Κλήρου της   ίδιας της Επισκοπής, που τόσο καιρό περίμενε να αποκτήσει. Τώρα δεν έχει μόνο δικό της Αποστολικό Τοποτηρητή, Γενικό Βικάριο και Κανονικό, αλλά και δικός της ιερέα και δύο υποδιακόνους.

Σ’ αυτό το γεγονός αναφέρθηκε με χαρά και συγκίνηση ο Σεβασμιότατος Αποστολικός Τοποτηρητής  Σεβασμιότατος π. Νικόλαος και ζήτησε από τον Άγιο Νικόλαο  να συνταξιδεύει με την Επισκοπή και να ζητά από το Κύριο να την αξιώσει τους πρώτους μήνες του έτους 2018 να χαρεί για τη διακονική χειροτονία των δύο σημερινών υποδιακόνων.

Στη διάρκεια της ομιλίας του Σεβασμιοτάτου προς τη Εκκλησία, ο Γενικός Βικάριος διάβασε το επίσημο  επισκοπικό Διάταγμα Κανονικής ένταξης του πρώην ιερομονάχου  π. Λέοντα Κισκίνη  εις τον Ιερό Κλήρο της Επισκοπής Χίου . 

Ο λαός απάντησε με τα άξιος, άξιος, άξιος και τα θερμά χειροκροτήματα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο νέος ιερέας της Επισκοπής απευθύνθηκε σε όλη την Εκκλησία και την ευχαρίστησε για την σημαντική αυτή ημέρα για όσα προηγήθηκαν και για όσα καλά την περιμένουν.  

Μετά τη Θεία Λειτουργία οι παρόντες συγκεντρώθηκαν στο Γραφείο της Ενορίας και ευχήθηκαν στο Σεβασμιότατο π. Νικόλαο  για την ονομαστική του εορτή.

Αργότερα ο εφημέριος  και το ενοριακό Συμβούλιο  πρόσφερε σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον δείπνο αγάπης προς τιμήν του εορτάζοντα  Αποστολικό Τοποτηρητή. Στο δείπνο αγάπης  παρακάθισαν,  εκτός από τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου, όλος ο  Ιερός Κλήρος της Επισκοπής Χίου, και η  εκπρόσωπος της Κάριτας Χίου και εκπρόσωπος της Ενορίας της Λέσβου.

[module-756]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου