ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Για πολλά χρόνια η τοπική μας Εκκλησία Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου είχε μείνει με τη λειτουργία ενός ανδρικού και ενός γυναικείου  Μοναστηριού.

Ένας ιερομόναχος, π Ιησουίτης, που εναλλασσόταν κατά καιρούς στο πρόσωπο του  ενός ή του άλλου και μία μοναχή Ουρσουλίνα, βάσταξαν, τα τελευταία χρόνια στην τοπική μας Εκκλησία, το βάρος της μαρτυρίας της αφιερωμένης ζωής στον Κύριο, μέσω του μοναχικού βίου.

Δε λησμονούμε τις αδελφές του ελέους που συνεχίζουν να δίνουν  κατά καιρούς ένα θετικό και ευπρόσδεκτο παρόν στο νησί της Τήνου με την φροντίδα των ηλικιωμένων και ασθενών. Όπως και τις νέες προοπτικές που αρχίζουν να χαράζουν σε μια κατά καιρούς συνεργασία στα ακριτικά νησιά μας.

Είναι γνωστό σε όλη την τοπική Εκκλησία μας ότι κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα καλείται να συναχθεί για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό Προσκύνημά της, στο Βρυσί, με σκοπό τις νέες ιερατικές και μοναχικές κλήσεις.

Η Παναγία συχνά μας επαναλαμβάνει: «κάνετε ότι σας πει». Κι Εκείνος μας επαναλαμβάνει «Ζητείτε και θα λάβετε, κτυπάτε και θα σας ανοιχτεί». Εμείς συνεχίζουμε να ζητούμε  νέες ιερατικές και μοναχικές κλήσεις.

Ο Κύριος, στον οποίο συχνά επαναλαμβάνουμε το «Μείνε μαζί Κύριε», ποτέ δεν μας εγκατέλειψε. Κατά καιρούς μας έστελνε κάποιον ιερέα με μια ιερατική χειροτονία ή κάποιους άλλους που ήλθαν, ως ιερείς, για να βοηθήσουν την τοπική μας Εκκλησία

Τώρα όλα είναι έτοιμα, ώστε την ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 κατά την επίσημη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στις 6 το απόγευμα για την εορτή και πανήγυρη της Παναγίας του Ροδαρίου, Προστάτισσας της Εκκλησίας της Τήνου, να δεχθούμε από τον Κύριο ένα άλλο πολύτιμο δώρο.

Θα υποδεχθούμε δύο νέους ιερείς  που έρχονται από την Αργεντινή ο π. Φερνάντο που όμως εργαζόταν στην Αθήνα και ο π. Ιάκωβος από την Ιταλία. ΟΙ δύο αυτοί ιερείς ανήκουν στο μοναχικό τάγμα του Ενσαρκωμένου Λόγου που ιδρύθηκε  στην Αργεντινή  το έτος  1984.

Η νέα μοναχική Κοινότητα των ιερέων θα στεγαστεί σε ένα τμήμα του Αρχιεπισκοπικού Οίκου της Ξινάρας στους χώρους όπου στο παρελθόν λειτουργούσε το Ιεροσπουδαστήριο της  τοπικής μας Εκκλησίας.

Οι δύο αυτοί  ιερείς θα ζουν κοινοβιακά και θα υπηρετούν την τοπική μας Εκκλησία στις μορφωτικές, πνευματικές και ποιμαντικές της ανάγκες.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 18 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ Τετάρτης 17 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022      Κατήχηση περί Γήρατος – 17. Ο «Παλαιός των ημερών». Τα γηρατειά

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου