“Χαρά μας που επιστρέφει εδώ”

8

“Χαρά μας που επιστρέφει εδώ”

Ο Πάπας θα πραγματοποιήσει μια ιδιωτική επίσκεψη στην ακρόπολη της Ασίζης. Στη γη που έχει γίνει γνωστή από τον Άγιο Φραγκίσκο, όπου συναντώνται τοπικές που γίνονται παγκόσμιες διαστάσεις, μυστικισμός που γίνεται τέχνη, σε αυτό το χιλιετή σταυροδρόμι των προσκυνητών, όπου οι πρωτοβουλίες για την προώθηση της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών είναι επαναλαμβανόμενες για δεκαετίες και τώρα η τέταρτη φορά που θα επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος.

Μια επίσκεψη στην εποχή της πανδημίας

Κατά την άφιξή του, αναμένεται στις 14,40 στο Ιερό μοναστήρι, εκτός από τον χαιρετισμό του επισκόπου της πόλης της Ούμπρια, Σεβασμιοτάτου Domenico Sorrentino, θα υπάρχει επίσης εκείνος του Cardinal Agostino Vallini, παπικός εκπρόσωπος για τις βασιλικές του Αγίου Φραγκίσκου και της Παναγίας των Αγγέλων στην Ασίζη. Σε συμμόρφωση με τους αντι-Covid κανόνες, περίπου είκοσι αδελφοί θα συμμετάσχουν στην τέλεση της Ευχαριστίας στην κρύπτη της Βασιλικής, χωρίς άλλους πιστούς. Η Θεία Λειτουργία θα είναι εκείνη της γιορτής του Αγίου Φραγκίσκου. Ακριβώς στον τάφο του, στο τέλος της Λειτουργίας, ο Άγιος Πατέρας θα υπογράψει τη νέα Εγκύκλιο Επιστολή του με τίτλο: «όλοι αδέλφια»”. Στη συνέχεια προγραμματίζεται μια συνάντηση με τη μοναχική κοινότητα των Φραγκισκανών και επιστροφή στη Ρώμη.

Η πρόσκληση για έναν ολοκληρωμένο ορίζοντα στις σχέσεις

«Οι καρδιές μας είναι γεμάτες χαρά, είμαστε τόσο ευγνώμονες στον Πάπα. Του αρέσει να επιστρέφει σε αυτό το μέρος για να θέσει σταδιακά τα αγαπημένα θέματα της ειρήνης», αυτά είπε ο πατέρας Mauro Gambetti, Φύλακας της Ιερής Μονής της Ασίζης. Και θυμάται την Εγκύκλιο «Δοξασμένος να’ σαι» εμπνευσμένη από τη «Φραγκισκανική πνευματικότητα που βλέπει μια ενότητα μεταξύ όλων». Δεν κρύβει το γεγονός ότι “υπάρχει επίσης λίγο φόβος, είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτήν την περίοδο”. Ο πατέρας Gambetti υπογραμμίζει ότι το έγγραφο για την αδελφότητα και την κοινωνική φιλία, στον ίδιο τον τίτλο του, “δείχνει έναν ολοκληρωμένο ορίζοντα στον οποίο καλούμαστε να βυθιστούμε. Σαν μητέρα, μια μήτρα που φρουρεί, τρέφει, εκπαιδεύει τη ζωή. Αν μπορούσαμε να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τους τομείς της κοινωνικής ζωής και να τους προσανατολίζουμε στις αρχές της καθολικής αδελφότητας, θα είχαμε λύσει τα προβλήματα του κόσμου, θα νιώθαμε χαρά για όλους. Αν πραγματικά δώσουμε προσοχή στον άλλο, ανησυχούμε για την ενίσχυση των διαφορών, της αμοιβαιότητας, θα συνειδητοποιήσουμε το όνειρο της ανθρώπινης καρδιάς, θα είμαστε στον παράδεισο αυτή τη στιγμή, μέσα σε μια αρμονία σχέσεων στις οποίες κάθε άτομο έχει δικαίωμα υπηκοότητας, κάθε ζωή είναι ευπρόσδεκτη, υποστηρίζεται, προωθείται. Η πανδημία – καταλήγει – μας έδωσε πίσω αυτόν τον ορίζοντα σύνδεσης που πιστεύαμε να τον ξεπεράσουμε».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου