Νέα Εγκύκλιος: ένα μήνυμα που απευθύνεται σ’ όλο τον κόσμο

5

Νέα Εγκύκλιος: ένα μήνυμα που απευθύνεται σ’ όλο τον κόσμο

Μεγάλη συγκίνηση στην Ασίζη, η οποία φιλοξένησε για τέταρτη φορά τον Πάπα Φραγκίσκο, την παραμονή της εορτής του Αγίου Προστάτη της Ιταλίας, για την υπογραφή της νέας Εγκυκλίου «Όλοι αδέλφιỨ, στιγμές που βιώθηκαν με τη συμμετοχή όλης της Φραγκισκανής οικογένειας και των παρόντων , που έφθασαν αυτή την ημέρα στην πόλη του Φτωχούλη του Θεού.
Ήταν ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο και ζήσαμε μαζί τον Άγιο Πατέρα τον Πάπα Φραγκίσκο με μεγάλη απλότητα, δηλώνει ο αδελφός Carlos Alberto Trovarelli, γενικός υπεύθυνος του τάγματος των Φραγκισκανών μοναχών.

Η αγκαλιά του Πάπα
Υπήρξε εξ ίσου συγκινητικό, βεβαιώνει ο αδελφός Trovarelli, να ακούς τον Πάπα να ευχαριστεί όλους εκείνους που συνεργάστηκαν στις διάφορες μεταφράσεις της Εγκυκλίου “Όλοι αδέλφια”, της οποίας η αρχική έκδοση είναι στην ισπανική γλώσσα. Ήταν μια χειρονομία με σημασία που μας κάνει να καταλάβουμε, πως για τον Πάπα, όλοι είμαστε σημαντικοί. Το ίδιο συνέβη και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας όταν, με κάθε ένα από τους παρόντες, ο Άγιος Πατέρας είχε ένα σύντομο διάλογο. Και είναι όμορφο και εμβληματικό το ότι αυτή η μεγάλη ημέρα για τη προώθηση της ειρήνης σε όλη την ανθρωπότητα, έγινε στην Ασίζη , τη γη του Αγίου Φραγκίσκου.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου