Χαιρετισμός των επισκόπων των ΗΠΑ στον Μπάιντεν «Τώρα είναι η ώρα για ενότητα»

8

Χαιρετισμός των επισκόπων των ΗΠΑ στον Μπάιντεν «Τώρα είναι η ώρα για ενότητα»

Ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες Χοσέ Χ. Γκόμεζ, δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις προεδρικές εκλογές, η οποία, σύμφωνα με στα κύρια αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, είδαν τη νίκη του υποψηφίου των Δημοκρατών Τζο Μπάιντεν:
Ευχαριστούμε τον Θεό για την ευλογία της ελευθερίας. Ο αμερικανικός λαός μίλησε σε αυτές τις εκλογές. Τώρα είναι η ώρα για τους ηγέτες μας να ενώσουν με πνεύμα εθνικής ενότητας και να προετοιμαστούν για διάλογο και δέσμευση για το κοινό καλό.
Ως Καθολικοί και Αμερικανοί, οι προτεραιότητες και η αποστολή μας σαφείς. Είμαστε εδώ για να ακολουθήσουμε τον Ιησού Χριστό, να μαρτυρήσουμε την αγάπη του στη ζωή μας και να χτίσουμε το βασίλειό του στη γη. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Καθολικοί έχουν ειδικό καθήκον να είναι ειρηνιστές, να προάγουν την αδελφότητα και την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να προσεύχονται για ένα ανανεωμένο πνεύμα αληθινού πατριωτισμού στη χώρα μας.
Η δημοκρατία απαιτεί από όλους μας να συμπεριφερόμαστε ως ενάρετοι και αυτοπειθαρχικοί άνθρωποι. Απαιτεί να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον με και να προάγουμε την φιλανθρωπία και ευγένεια, παρόλο που ενδέχεται να διαφωνήσουμε βαθιά στις συζητήσεις μας για θέματα δικαίου και δημόσιας πολιτικής.
Με αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζουμε ότι ο Joseph R. Biden, Jr. έλαβε αρκετές ψήφους για να εκλεγεί ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Συγχαίρουμε τον κ. Μπάιντεν και αναγνωρίζουμε ότι εντάσσεται στον εκλιπόντα Πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι ως ο δεύτερος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που αναγνωρίζει την Καθολική πίστη. Συγχαίρουμε επίσης τον γερουσιαστή Καλιφόρνια Καμάλα Δ. Χάρις, που έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που εξελέγη αντιπρόεδρος.
Ζητάμε από την Παναγία, προστάτισσα αυτού του μεγάλου έθνους, να μεσιτεύει για μας. Βοηθήστε μας να συνεργαστούμε για να πραγματοποιήσουμε το όμορφο όραμα των ιεραποστόλων και των ιδρυτών των Ηνωμένων Πολιτειών: ένα έθνος υπό τον Θεό, ο οποίος υπερασπίζεται την αγιότητα όλων των ανθρώπινων ζωών και εγγυάται την ελευθερία συνείδησης και θρησκείας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου