ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΤΙΣΣΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΤΙΣΣΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ 

(Σήμερα Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016, οι τακτικοί ενορίτες της Ενορίας μας στη Μυτιλήνη της Λέσβου και καμιά σαρανταριά πρόσφυγες Καθολικοί, περίμεναν τον Αρχιεπίσκοπο, π. Νικόλαο, να φθάσει από την Τήνο για να τους γνωρίσει και να τελέσει τη Θεία Λειτουργία με τον εφημέριο του Ναού π. Λέοντα. Αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ. Γι’ αυτό ο Αρχιεπίσκοπος τους έστειλε το παρακάτω μήνυμα):
 

Αγαπητοί  αδελφοί και αδελφές,

Θα ήθελα  πάρα πολύ να είμαι σήμερα ανάμεσά σας. Δυστυχώς αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω της απεργίας των πλοίων. Και στην Τήνο όπου βρίσκομαι τώρα, δεν υπάρχει αεροδρόμιο.

Κοιτάζοντας τον π. Λέοντα να σκέπτεστε ότι είμαι δίπλα του και σας βλέπω. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους γνωστούς ενορίτες και ενορίτισσες μας στη Μυτιλήνη, αλλά κοιτάζω με θαυμασμό και τους ενορίτες και ενορίτισσες που από λίγο καιρό είναι τα νέα αδέλφια  μας στην ενορία αυτή.

Ο π. Λέων μου έχει πει πολύ  καλά λόγια για σας και σας αγαπά όλες και όλους.

Και εγώ σας αγαπώ όλες και όλους. Για μας τους χριστιανούς η μεγαλύτερη αρετή είναι η αγάπη, διότι εκεί που υπάρχει αγάπη είναι κι ο Θεός. Δεν υπάρχει για μας διάκριση σε χρώμα, σε εθνικότητα και σε πολιτισμό. Όλοι είμαστε αδέλφια.

Γνωρίζω ότι στην ενορία της Μυτιλήνης έφθασαν αδέλφια μας από άλλες χώρες της ανατολής που ζητούν κοντά μας ή σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης μία καλύτερη ζωή. Εύχομαι να γίνει το συντομότερο.

Σας ευχαριστώ για το παράδειγμά σας, για τη δύναμη της πίστης σας, για τη συμμετοχή σας στην κοινή προσευχή  της ενορίας με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και τους όμορφους ύμνους σας.

Ευχαριστώ τους γνωστούς ενορίτες μας που σας αγαπούν και σας αγκάλιασαν ως αδελφούς. Αυτή είναι η πίστη μας κι αυτή την περίοδο θα την ανανεώσουμε παρακαλώντας το Θεό να μας βοηθήσει να γιορτάσουμε την αγάπη του στο πρόσωπο του Χριστού, του οποίου θα γιορτάσουμε  τη γέννηση στη γη. Αυτή έγινε μία φορά αλλά η γέννησή του στην καρδιά μας γίνεται ιδιαίτερα κάθε φορά που τελούμε το Μυστήριο της Αγίας Ευχαριστίας.

Ευχαριστώ το Λεονάρδο, το Σταύρο, τον  Waleed και τον Marcellino, που είναι πάντα κοντά στο λειτουργό και βοηθούν κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Εύχομαι ο Κύριος να σας ευλογεί και να ετοιμάζει για όλες και όλους σας και τις οικογένειές σας ένα καλύτερο μέλλον  εκπληρώνοντας όλες τις επιθυμίες σας.

Ζητώ από τον Κύριο να με βοηθήσει να έρθω το συντομότερο δυνατό  να σας συναντήσω. Αν δεν τα καταφέρω μέχρι τα Χριστούγεννα, τότε σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και το 2017 να είναι για την καθεμία και τον καθένα σας μια καινούρια αρχή στη ζωή σας, ευλογημένη  από το Θεό για να είναι και ευτυχισμένη.

Μπράβο σας, Μπράβο σας, Μπράβο σας για το όμορφο παράδειγμα της χριστιανικής σας ζωής. Ο Κύριος σας αγαπά και σας ευλογεί.

ο επίσκοπός και αδελφός σας,
+ Νικόλαος
 

ΣΗΜ. Ο Αρχιεπίσκοπος και ο εφημέριος θα έφευγαν την Κυριακή βράδυ από τη Μυτιλήνη, για να πάνε στη Χίο και να πανηγυρίσουν την Τρίτη, εορτή του Αγίου Νικολάου,  τον Καθεδρικό Ναό της Καθολικής Επισκοπής Χίου. Ο μεν Αρχιεπίσκοπος παραμένει αποκλεισμένος στην Τήνο, λόγω της απεργίας των πλοίων, ο δε εφημέριος για να βρεθεί από τη Μυτιλήνη στη Χίο  και να τελέσει εκείνος την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, θα πρέπει, πάλι λόγω συνεχιζόμενης απεργίας των πλοίων.  να ταξιδέψει αεροπορικώς από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα και από την Αθήνα αεροπορικώς για τη Χίο!!!.  Και αν βρει εισιτήριο!!!!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου