ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Του Σεβασμιοτάτου π. Νικολάου στην παρουσίαση του Κέντρου Ακρόασης της Κάριτας Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

22/11/2017

Αγαπητοί μου και αγαπητές μου,

Με χαρά διαπιστώνω τη συνεχώς αυξανόμενη  δραστηριότητα της Κάριτας Νάξου-Τήνου-Άνδρου Μυκόνου.

Η έμπρακτη αγάπη είναι το ζητούμενο του Ευαγγελίου, αποδεικνύει ότι συνεχώς συνειδητοποιούμε ότι ο λόγος του Κυρίου μάς απευθύνεται, όχι μόνο για να τον ακούμε, αλλά προπάντων για να τον μελετούμε και να τον τηρούμε.

Χαίρομαι που η  εδώ ενοριακή κοινότητα του Αγίου Νικολάου Χώρας διέθεσε το χώρο αυτό επιθυμούσα να συμβάλλει στην  προσφορά προς τον κάθε άνθρωπο, που θα θελήσει να βοηθηθεί στις όποιες δυσκολίες της ζωής του, μέσω αυτού του ειδικού Κέντρου Ακρόασης.

Αυτό το Κέντρο Ακρόασης έχει σκοπό να ακροαστεί  τον πόνο του κάθε αναγκεμένου. Ο πόνος δεν έχει δόγμα ούτε χρώμα, κτυπά τον κάθε άνθρωπο, εμάς, τον πλησίον μας, τον αδελφό μας. Τον άνθρωπο για τον οποίο ο ίδιος ο Θεός – Αγάπη  θυσιάστηκε για να τον σώσει, να τον κάνει ευτυχισμένο, να τον φέρει πίσω στον Παράδεισο εκεί που τον είχε τοποθετήσει όταν τον έπλασε.

Σ’ αυτή την αληθινή ευτυχία του ανθρώπου προσπαθεί να συμβάλλει και η τοπική μας Εκκλησία μέσω της Κάριτας.  Θέλει να βοηθήσει ώστε να χαμογελά ο πονεμένος, να σκουπίζει το δάκρυ του ο δακρυσμένος, να έχει ένα κομμάτι ψωμί ο πεινασμένος, μια ελπίδα για την ελευθερία του ο κάθε λογής φυλακισμένος.

Εδώ ο κάθε αναγκεμένος, σωματικά και ψυχικά, θα μπορεί να ανοίξει το στόμα του και την καρδιά του. Τα ευαίσθητα και διακριτικά αυτιά που θα τον δέχονται εδώ, θα γίνονται  αυτιά της Εκκλησίας, και οι συμβουλές που θα τους δίνονται  θα είναι καρπός της αγάπης του Χριστού.

Ευχαριστούμε και την Κάριτας της  Reggio Calabria της Ιταλίας για τη συνεργασία της και τη στήριξή της, στην προσπάθεια της Κάριτας Τήνου να αποκτήσει αυτό το Κέντρο Ακρόασης.

Εύχομαι όσοι το επισκέπτονται, βγαίνοντας από αυτή την πόρτα, να αισθάνονται ότι ο Κύριος χρησιμοποίησε μια ανθρώπινη και ευαίσθητη καρδιά και ένα οξύ νου, για να νιώσουν αληθινά την αγάπη Του που δεν εγκαταλείπει κανένα.

Αυτό το κέντρο ακρόασης, σε συνεργασία με όλους τους άλλους όμορους θεσμούς, θα επιδιώξει να συμβάλει, όσο αυτό είναι δυνατόν, στην προσφορά Caritas, δηλαδή αγάπης προς τον άνθρωπο  και θα αποδεικνύει πως η Εκκλησία δεν ξεχνά ότι ο Ιησούς ταύτισε τον εαυτόν του ιδιαίτερα με όσους υποφέρουν.  Σ’  αυτούς τους αδελφούς μας η Εκκλησία δε θέλει μόνο να κηρύττει, αλλά προπάντων να  βιώνει αυτό που κηρύττει. Να γίνεται δηλαδή ο καλός και καθημερινός Σαμαρείτης.

 

Ευχαριστώ
+Νικόλαος

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου