ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Στις παραλίες, προφανώς, είναι προτιμότερα ανάλαφρα αναγνώσματα που ψυχαγωγούν
Κάποιες ώρες το απόγευμα, που δεν υπάρχει σοβαρή δραστηριότητα ή στη βεράντα το βράδυ, αναζητώντας λίγη δροσιά, όλοι μπορούμε να ξεφυλλίσουμε ένα λίγο πιο απαιτητικό βιβλίο, που θα μας κάνει σοφότερους σε πολλά ζητήματα. Από «καθολικής άποψης» επιτρέψτε μου να θυμίσω ότι τα τελευταία ιδίως χρόνια έχουν κυκλοφορήσει πολύ αξιόλογες εκδόσεις για την τοπική μας εκκλησία την ιστορία των νησιών μας, αλλά και θέματα πίστης. Αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που θα τραβήξει το ενδιαφέρον μας.
Είτε στον ΚΑΛΟ ΤΥΠΟ της οδού Σίνα στην Αθήνα είτε σε βιβλιοπωλεία και εκκλησιαστικούς χώρους στα νησιά μας θα βρούμε π.χ. τα βιβλία που έγραψαν ή επιμελήθηκε ο π. Μάρκος Φώσκολος ( για την ιστορία της Τήνου, της τοπικής καθολικής εκκλησίας, της Καθολικής Εκκλησίας γενικότερα ), ο κ. Μάρκος Ρούσσος ( για τη Σύρο και τα Μοναχικά Τάγματα που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο ), ο π Ιωάννης Ασημάκης ( πνευματικού περιεχομένου αλλά και ιστορικά, ιδιαίτερα για την καθολική εκκλησία στη Βόρεια Ελλάδα ) και τόσοι άλλοι. Η αναφορά στους 3 πολυγραφότερους αποτελεί μικρή αναγνώριση στην προσφορά τους στην καθολική μας κοινότητα. 
Η γνώση της ιστορίας μας αλλά και ζητημάτων που αφορούν την πίστη μας είναι πολλαπλώς χρήσιμη. Ας το κάνουμε πράξη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου