ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Στις παραλίες, προφανώς, είναι προτιμότερα ανάλαφρα αναγνώσματα που ψυχαγωγούν
Κάποιες ώρες το απόγευμα, που δεν υπάρχει σοβαρή δραστηριότητα ή στη βεράντα το βράδυ, αναζητώντας λίγη δροσιά, όλοι μπορούμε να ξεφυλλίσουμε ένα λίγο πιο απαιτητικό βιβλίο, που θα μας κάνει σοφότερους σε πολλά ζητήματα. Από «καθολικής άποψης» επιτρέψτε μου να θυμίσω ότι τα τελευταία ιδίως χρόνια έχουν κυκλοφορήσει πολύ αξιόλογες εκδόσεις για την τοπική μας εκκλησία την ιστορία των νησιών μας, αλλά και θέματα πίστης. Αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που θα τραβήξει το ενδιαφέρον μας.
Είτε στον ΚΑΛΟ ΤΥΠΟ της οδού Σίνα στην Αθήνα είτε σε βιβλιοπωλεία και εκκλησιαστικούς χώρους στα νησιά μας θα βρούμε π.χ. τα βιβλία που έγραψαν ή επιμελήθηκε ο π. Μάρκος Φώσκολος ( για την ιστορία της Τήνου, της τοπικής καθολικής εκκλησίας, της Καθολικής Εκκλησίας γενικότερα ), ο κ. Μάρκος Ρούσσος ( για τη Σύρο και τα Μοναχικά Τάγματα που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο ), ο π Ιωάννης Ασημάκης ( πνευματικού περιεχομένου αλλά και ιστορικά, ιδιαίτερα για την καθολική εκκλησία στη Βόρεια Ελλάδα ) και τόσοι άλλοι. Η αναφορά στους 3 πολυγραφότερους αποτελεί μικρή αναγνώριση στην προσφορά τους στην καθολική μας κοινότητα. 
Η γνώση της ιστορίας μας αλλά και ζητημάτων που αφορούν την πίστη μας είναι πολλαπλώς χρήσιμη. Ας το κάνουμε πράξη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 21 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΔ’ Κυριακή του Πάσχα, 21 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 5ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου