Viral βίντεο ενθαρρύνει τις γυναίκες να απορρίψουν την άμβλωση: «Μπορείτε να το κάνετε αυτό»

Ένα viral βίντεο προκαλεί την κοινωνία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πιέζουν τις γυναίκες να επιλέξουν την άμβλωση. Το μήνυμά του είναι απλό: Οι γυναίκες έχουν μια απίστευτη ικανότητα σαν τη Wonder Woman να επιλέξουν τη ζωή για το αγέννητο μωρό τους – και να το πετύχουν. Μπορούν, με άλλα λόγια, να επιλέξουν τη ζωή για δύο.

Η καναδική ομάδα Choice42 (Choice “for” two)κυκλοφόρησε στις 29 Μαΐου ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων που ενθαρρύνει τις έγκυες γυναίκες να επιλέξουν τη ζωή. Η ταινία μικρού μήκους παρακολουθεί μια φοβισμένη, με ορθάνοιχτα μάτια νεαρή γυναίκα καθώς φεύγει από τα σκοτεινά τέρατα της κοινωνικής πίεσης και αγωνίζεται να ανέβει ένα βουνό. Το βίντεο συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήταν τόσο επιτυχημένο ώστε, στις 28 Ιουνίου, η ομάδα κυκλοφόρησε μια εκδοχή του στα πορτογαλικά, απευθυνόμενη σε χώρες όπως η Βραζιλία. Ενισχύει τις γυναίκες με την αλήθεια ότι, ναι, “μπορείτε να το κάνετε αυτό”.

Το EWTN Pro-LifeWeekly ανέδειξε ένα απόσπασμα από το δίλεπτο βίντεο στις 26 Ιουνίου.

“Είστε λοιπόν έγκυος. Δεν το σχεδιάσατε αυτό. Δεν το θέλατε. Και τώρα έχεις να κάνεις μια επιλογή”, λέει ο αφηγητής καθώς ξεκινάει το κινούμενο σχέδιο. “Πάρτε μια ανάσα. Μπορείς να το κάνεις αυτό”.

“Ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή σου, μπορείς να σηκωθείς και να το αναλάβεις”, προσθέτει. “Μπορείς να το ροκάρεις αυτό”.

Αλλά, προειδοποιεί ο αφηγητής, “θα είμαι ειλικρινής μαζί σας”.

“Οι επιλογές που θα σας παρουσιάσουν η κοινωνία μας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν είναι όλες ίσες”, λέει. “Αυτή τη στιγμή, η καρδιά του μωρού σας ήδη χτυπάει. Αυτό ξεκίνησε περίπου 21 ημέρες μετά τη σύλληψη. Μιλάμε για ένα άλλο ανθρώπινο ον εδώ, και όχι για οποιοδήποτε ανθρώπινο ον. Το μωρό σας”.

Το βίντεο συνεχίζει προειδοποιώντας ότι “η άμβλωση πιθανότατα θα σας προταθεί, ακόμη και θα σας την επιβάλουν” επίσης “οι πιο κοντινοί σας άνθρωποι”.

Αλλά, προτρέπει ο αφηγητής, “είστε ήδη η μητέρα αυτού του μωρού”.

“Αυτό το παιδί είναι ήδη εδώ στον κόσμο, ζει και μεγαλώνει μέσα σας”, λέει. “Και αυτό που σας προτείνουν αυτοί οι άνθρωποι είναι να δολοφονήσετε το ίδιο σας το μωρό”.

Ενώ η αφηγήτρια αναγνωρίζει ότι τα λόγια της μπορεί να ακούγονται σκληρά, λέει: “Δεν πρόκειται να σας πω ψέματα. Όχι όταν κινδυνεύει η ζωή του μωρού σας”.

Αλλά οι έγκυες γυναίκες “δεν είναι μόνες τους, ούτε κατά διάνοια”.

“Απευθυνθείτε για βοήθεια αν τη χρειάζεστε”, λέει η αφηγήτρια. “Θα σας βοηθήσουμε”.

Ως οργάνωση, η Choice42 κάνει ακριβώς αυτό: Υπάρχει για να εκθέσει την άμβλωση ως αυτό που είναι και να ενδυναμώσει τις έγκυες γυναίκες να επιλέξουν τη ζωή, παρέχοντας συναισθηματική υποστήριξη, εκπαιδευτικά προγράμματα και οικονομική βοήθεια.

Η ιδρύτρια και σκηνοθέτης, Laura Klassen, αφιερώνει το χρόνο της στη δημιουργία βίντεο όπως αυτό και άλλα, στα οποία συχνά φοράει τη χαρακτηριστική ροζ περούκα της. Το συγκεκριμένο, όπως είπε, χρειάστηκε έξι μήνες για να δημιουργηθεί.

“Απλώς σκεφτήκαμε, γιατί να μην το βάλουμε αυτό σε ένα βίντεο”, δήλωσε στο EWTN Pro-LifeWeekly. “Κάτι πραγματικά σχετικό με τις νεότερες κυρίως γυναίκες, και απλά να το βγάλουμε εκεί έξω, ώστε ελπίζουμε ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε περισσότερες γυναίκες με το μήνυμά μας, ακόμη και αν δεν μιλάμε μαζί τους πρόσωπο με πρόσωπο”.

To λινκ του βίντεο:

https://youtu.be/yMB2_APIt9Y?t=12

(Πηγή: https://www.catholicnewsagency.com)

Δ. Μάριος Φώσκολος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 21 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΔ’ Κυριακή του Πάσχα, 21 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 5ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου