Η φλόγα της ειρήνης από τη Χιροσίμα στο Βατικανό Vaticano

Η φλόγα της ειρήνης από τη Χιροσίμα στο Βατικανό Vaticano

Μια προσευχή για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, για να οικοδομήσουμε μαζί το μέλλον χωρίς  πυρηνικά όπλα. Με αυτό το πνεύμα έφθασαν στο Βατικανό 13 κορίτσια 13 ετών , που ανήκουν σε πέντε διαφορετικές θρησκείες , συνοδευόμενα  από  την Stsuku Thurlow, που επέζησε από την ατομική βόμβα της Χιροσίμα  και από τον Ryokyu Endo, υπεύθυνο ιερέα του ναού  της  Wada Ji Sangha στην Ιαπωνία, ιδρυτή του  «Καραβάνι της Γης», ένα  παγκόσμιο διαθρησκειακό προσκύνημα αφιερωμένο στην ειρήνη, στη συμφιλίωση και στη δικαιοσύνη για όλους τους λαούς  και τις πιο τρομοκρατημένες περιοχές του πλανήτη.

Το φως της ελπίδας

Στον Πάπα Φραγκίσκο παρουσιάστηκε η «Φλόγα της ειρήνης», κατασκευασμένη από τις φλεγόμενες στάχτες  της ατομικής βόμβας και  έμεινε αναμμένη ασταμάτητα ως σύμβολο  της συμφιλίωσης  από τις 6 Αυγούστου 1945. Η Yusa Okada από το Ναγκασάκι, η  Janna Ibrahim από τη Βηθλεέμ, η Manika net Mestekosho από το Mingan του Καναδά, η  Yasmine Abouzaglo από το Ντάλλας των Ηνωμένων Πολιτειών  και η Mirjam Schmitzhofer από τη Βιέννη αντιπροσωπεύουν τη θερμή επιθυμία των νέων για ένα μέλλον χωρίς πυρηνικά όπλα.

Ξεκινώντας από  το 2015, εβδομήντα χρόνια μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το  «Καραβάνι της Γης» πήγε από το Ναγκασάκι στη Χιροσίμα, από το Auschwitz στην Srebrenica, από τα Πρώτα Ιθαγενή  Έθνη μέχρι τον Καναδά και την Παλαιστίνη. Κάθε χρόνο η προσευχή και οι εκδηλώσεις  του  «Καραβάνι της Γης»  παροτρύνουν χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου