Βάρβαρη» επίθεση σε Ναό στην Γαλλία

«Βάρβαρη» επίθεση σε Ναό στην Γαλλία

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι σοκαρισμένος και συγκλονισμένος από την επίθεση στον Ναό στη Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία, όπου ένας ιερέας δολοφονήθηκε και ένας άλλος όμηρος τραυματίστηκε σοβαρά .

Σε δήλωσή του ο π. Federico Lombardi, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, αναφέρει: «Είμαστε ιδιαίτερα σοκαρισμένοι γιατί αυτή η φρικτή βία έλαβε χώρα σε έναν Ιερό Ναό, εκεί που αναγγέλλεται η αγάπη του Θεού, με τη βάρβαρη δολοφονία ενός ιερέα και τους τραυματισμούς πιστών».

Ο π. Lombardi δήλωσε ακόμη ότι ο Πάπας μοιράζεται τον πόνο και την φρίκη που προκάλεσε αυτή η παράλογη βία και εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη κάθε μορφής μίσους και προσεύχεται για τα θύματα.

Οι δύο δράστες εισήλθαν στην εκκλησία του Saint-Etienne-du-Rouvray κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την Τρίτη το πρωί, κρατώντας ως όμηρους τον ηλικιωμένο ιερέα και άλλα τέσσερα άτομα, προτού η γαλλική αστυνομία πυροβολήσει και σκοτώσει τους δράστες.

Δεν υπήρξαν άμεσες λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα ή τα κίνητρα των δύο δραστών, αλλά την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική μονάδα του γραφείου του εισαγγελέα του Παρισιού.

Στη δήλωσή του ο π.Lombardi σχολίασε το γεγονός ότι η τρομερή είδηση ​​είναι, δυστυχώς, η τελευταία σε μια σειρά βίαιων επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες έχουν σκορπίσει τεράστιο πόνο και ανησυχία.

Ο πατέρας Lombardi δήλωσε ο Πάπας είναι κοντά στην Εκκλησία στη Γαλλία, στην Αρχιεπισκοπή της Ρουέν, στην τοπική κοινότητα και τον λαό της Γαλλίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου