“Ελπίζω η Ευρώπη να μη μιμηθεί τον Trump”

“Ελπίζω η Ευρώπη να μη μιμηθεί τον Trump”

Στις ανησυχίες των επισκόπων των ΗΠΑ και του Μεξικού, προστίθεται πια σαφώς  εκείνη του Βατικανού. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Πρακτορείο ειδήσεων  Sir ο Καρδινάλιος Peter Kodwo Appiah Turkson, η προτροπή της Αγίας Έδρας  είναι  το τοίχος στα σύνορα; Μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού ποτέ να μην χτιστεί.

Όμως,  “γνωρίζοντας τον  Trump ίσως πραγματοποιηθεί”, σχολίασε ο Υπεύθυνος της Ρωμαϊκής Συνόδου για την ανθρώπινη ανάπτυξη, στα πλαίσια ενός Συμποσίου στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Lateranense.

“Η Αγία Έδρα ανησυχεί  διότι δεν αφορά μόνο  την κατάσταση με το Μεξικό αλλά από το σήμα που δίνεται σε όλο τον κόσμο – πρόσθεσε ο Καρδινάλιος Turkson-. «Εκτός από τις  ΗΠΑ που επιθυμούν να χτίσουν το τοίχος εναντίον των μεταναστών, υπάρχει κίνδυνος να τις μιμηθούν και χώρες της Ευρώπης. Εύχομαι να μην  μιμηθούν αυτό το κακό παράδειγμα.  Ο Πρόεδρος  μπορεί να χτίσει ένα τοίχο  αλλά μπορεί και να έλθει ένας άλλος Πρόεδρος που θα το γκρεμίσει”.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου