“Ελπίζω η Ευρώπη να μη μιμηθεί τον Trump”

“Ελπίζω η Ευρώπη να μη μιμηθεί τον Trump”

Στις ανησυχίες των επισκόπων των ΗΠΑ και του Μεξικού, προστίθεται πια σαφώς  εκείνη του Βατικανού. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Πρακτορείο ειδήσεων  Sir ο Καρδινάλιος Peter Kodwo Appiah Turkson, η προτροπή της Αγίας Έδρας  είναι  το τοίχος στα σύνορα; Μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού ποτέ να μην χτιστεί.

Όμως,  “γνωρίζοντας τον  Trump ίσως πραγματοποιηθεί”, σχολίασε ο Υπεύθυνος της Ρωμαϊκής Συνόδου για την ανθρώπινη ανάπτυξη, στα πλαίσια ενός Συμποσίου στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Lateranense.

“Η Αγία Έδρα ανησυχεί  διότι δεν αφορά μόνο  την κατάσταση με το Μεξικό αλλά από το σήμα που δίνεται σε όλο τον κόσμο – πρόσθεσε ο Καρδινάλιος Turkson-. «Εκτός από τις  ΗΠΑ που επιθυμούν να χτίσουν το τοίχος εναντίον των μεταναστών, υπάρχει κίνδυνος να τις μιμηθούν και χώρες της Ευρώπης. Εύχομαι να μην  μιμηθούν αυτό το κακό παράδειγμα.  Ο Πρόεδρος  μπορεί να χτίσει ένα τοίχο  αλλά μπορεί και να έλθει ένας άλλος Πρόεδρος που θα το γκρεμίσει”.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου