“Ελπίζω η Ευρώπη να μη μιμηθεί τον Trump”

“Ελπίζω η Ευρώπη να μη μιμηθεί τον Trump”

Στις ανησυχίες των επισκόπων των ΗΠΑ και του Μεξικού, προστίθεται πια σαφώς  εκείνη του Βατικανού. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Πρακτορείο ειδήσεων  Sir ο Καρδινάλιος Peter Kodwo Appiah Turkson, η προτροπή της Αγίας Έδρας  είναι  το τοίχος στα σύνορα; Μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού ποτέ να μην χτιστεί.

Όμως,  “γνωρίζοντας τον  Trump ίσως πραγματοποιηθεί”, σχολίασε ο Υπεύθυνος της Ρωμαϊκής Συνόδου για την ανθρώπινη ανάπτυξη, στα πλαίσια ενός Συμποσίου στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Lateranense.

“Η Αγία Έδρα ανησυχεί  διότι δεν αφορά μόνο  την κατάσταση με το Μεξικό αλλά από το σήμα που δίνεται σε όλο τον κόσμο – πρόσθεσε ο Καρδινάλιος Turkson-. «Εκτός από τις  ΗΠΑ που επιθυμούν να χτίσουν το τοίχος εναντίον των μεταναστών, υπάρχει κίνδυνος να τις μιμηθούν και χώρες της Ευρώπης. Εύχομαι να μην  μιμηθούν αυτό το κακό παράδειγμα.  Ο Πρόεδρος  μπορεί να χτίσει ένα τοίχο  αλλά μπορεί και να έλθει ένας άλλος Πρόεδρος που θα το γκρεμίσει”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου